Un adolescent de 16 ani, trimis în judecată în șase dosare penale în trei luni. Pe lista infracțiunilor: tâlhărie, agresiune sexuală, evadare | Reporter de Iași

Data:

spot_img

Adolescent de 16 ani, trimis în judecată în șase dosare penale. Un adolescent din Iași rivalizează cu cei mai duri infractori. Pe numele său curg rechizitoriile întocmite de procurorii de la Parchetele de pe lângă Judecătoria Iași și Pașcani.

Astfel, în intervalul 21 mai-20 august 2024, Doru a fost trimis în judecată în nici mai mult nici mai puțin de șase dosare penale. Patru au fost înregistrate la Judecătoria Iași, două la Judecătoria Pașcani. Toate se află în faza de Cameră Preliminară.

În unul dintre aceste dosare, Doru a fost arestat, astfel că, pe 2 august 2024, atunci când a împlinit 16 ani, el se afla după gratii, în Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Iași.

Citește și: Prim ministrul Indiei a vizitat Rusia, Polonia și Ucraina. Cum explică analiștii implicațiile acestui tur diplomatic

Specialist la furat

În primul dintre aceste dosare, în care tânărul este inculpat pentru furt calificat (art.229 NCP) și furt (art 228 alin 1 Cod Penal) – cu minori, acesta este acuzat că, pe data de 8 iunie 2022, a furat o bicicletă sprijinită în fața unui magazin alimentar din Păcurari, valoarea acesteia fiind de 5.000 de lei.

Ulterior, în noaptea de 15/16 iulie 2022, Doru a mai furat o bicicletă, din curtea unei case din Copou, aceasta fiind evaluată la 6.000 de lei. Doar prima a fost recuperată. În cursul urmăririi penale, inculpatul a recunoscut faptele și a susținut că le regretă.

În al doilea dosar, lucrurile s-au complicat: furtul în scop de folosinţă (art.230 NCP) și conducerea unui vehicul fără permis de conducere (art.335 NCP) – cu minori. În seara zilei de 23 iunie 2022, Doru a furat o mașină Mini Cooper parcată lângă un bloc din Canta și a condus-o, fără a a avea permis.

Continuarea, în Reporteris.ro

Citește și: Președinții statelor baltice: „Susținem integrarea europeană a Republicii Moldova”

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Reporteris.ro)

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related