Un alt profesor de la SNSPA, Marius Pieleanu, acuzat de hărțuire sexuală. O fostă studentă spune că se temea că nu intră în licență pentru că i-a refuzat avansurile

Data:

spot_img

Marius Pieleanu, acuzat de hărțuire sexuală. După investigația Snoop.ro privind abuzurile sexuale comise de profesorul Alfred Bulai de la SNSPA, dezvăluiri în baza mărturiilor unor studente, un alt profesor de la aceeași universitate este acuzat de hărțuire sexuală. Este vorba despre sociologul Marius Pieleanu.

O serie de acuzaţii grave au venit din partea jurnalistei Carmen Dumitrescu, fostă studentă la SNSPA:

„Când a venit rândul profesorilor de la Sociologie (Bulai şi Pieleanu), studentele mai mari ne-au zis scurt: ‘Aveţi grijă cu ăştia! Mai ales dacă vă cheamă în practică! Şi să aveţi grijă cum vă îmbrăcaţi la cursuri, că dacă le place de voi, aia e!’

Era un fel de fapt ştiut, o parte a statu-quo-ului universitar la SNSPA. Era una dintre garanţiile universitare: că dacă cumva le placi ăstora doi, e nasol de tine! Deci trebuia să ai grijă! În ce constă această autoprotecţie, nu ştiu nici acum. Cert e că multe dintre noi, când aveau cursuri de sociologie, aveau grijă să nu se machieze şi să nu se îmbrace în vreun fel care ar fi putut fi catalogat drept atrăgător. De-a lungul celor patru ani în care am urmat cursurile la SNSPA şi în care am fost studenta celor doi, am auzit zeci de întâmplări. Majoritatea din practică. Se vorbea şi despre violuri. Mereu întrebam de ce nu spune nimeni nimic. Motivele erau cam aceleaşi: nu e bine pentru imaginea unei tinere studente cu o carieră în faţă să se audă că a fost abuzată sexual, părinţii ar fi fost dezamăgiţi, mulţi plăteau taxe ca să îşi ţină copiii acolo şi voiau ca banii lor să se concretizeze în diplome, nu în plângeri penale. Aşa că fetele tăceau”, a scris Carmen Dumitrescu pe pagina sa de Facebook.

Citește și: Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 îi încurajează pe toți cei care dețin date despre Alfred Bulai să contacteze organele legale

O altă fostă studentă la SNSPA a scris într-un comentariu la o postare pe Facebook a Mihaelei Miroiu, fostă profesoară la SNSPA, că a fost hărţuită sexual de Pieleanu. Fosta studentă povestește că i-a fost teamă că nu va reuşi să intre în examentul de licenţă pe motiv că a refuzat avansurile lui Pieleanu și o acuză pe profesoară că știa.

Mai jos postarea Mihaelei Miroiu:

Sursa: Epoch Times România

Redăm comentariul fostei studente:

“Doamnă profesoară, v-am îndrăgit mult, tare mult. Eraţi aşa cum mi se părea mie că trebuie să fim noi, toate fetele şi femeile, în urmă cu mai bine de 20 de ani. V-am ales şi aţi acceptat să îmi fiţi coordonatoare de lucrare de licenţă, master, apoi doctorat. Sorbeam fiecare cuvânt pe care ni-l spuneaţi la cursuri sau în discuţiile amicale. Şi am venit şi v-am spus, tremurând, cum Pieleanu îmi face avansuri de câteva luni, şi cum risc să nu pot intra în examenul de licenţă din cauza lui. Şi asta pentru că i-am refuzat avansurile. Eram în primii zece studenţi din an, bursieră în toţi cei 4.

Mi-aţi cerut răgaz să vorbiţi cu el, apoi mi-aţi spus că trebuie să merg să rezolv asta între patru ochi, că nu puteţi interveni în relaţia profesor şi student. Şi lumea mea s-a prăbuşit. Tocmai ne spuseserăţi la un curs că, în caz de agresiune, victima nu trebuie pusă niciodată faţă în faţă cu agresorul. Şi acum, la mai bine de 20 de ani, am lacrimi în ochi când îmi amintesc. Şi stare de vomă când îl văd la TV. Aţi ştiut! Aţi ştiut şi după câţiva ani, când am venit să vă zic că nu scap de furia lui, că încearcă să mă vorbească de rău pe unde întâlneşte oameni care mă cunosc, că strigă injurii după mine pe stradă când ne întâlnim întâmplător. Aţi ştiut…”.

La scurtă vreme după comentariul fostei studente, Mihaela Miroiu şi-a restricţionat sau şters postarea.

Contactată de Epoch Times, fosta profesoară Mihaela Miroiu se apără susţinând că nu putea face nimic câtă vreme fata nu a depus plângere. Ea spune că a vorbit cu Pieleanu, i-a spus acestuia să-şi ceară scuze fetei, că acesta nu a recunoscut şi că ea nu a putut face nimic câtă vreme studenta nu a depus plângere.

De asemenea, în condiţiile în care foste studente la SNSPA – unele dintre ele chiar victime ale lui Bulai – au acuzat că toată lumea din instituţie ştia, dar nu a făcut nimic, Miroiu susţine că la urechile ei nu au ajuns alte poveşti decât cea a studentei care i-a povestit că e hărţuită de Pieleanu şi că profesorii nu aveau ce face câtă vreme studentele nu au făcut plângere.

Citește și: Percheziții DNA în Călărași, fostul județ controlat de Iulian Dumitrescu

Acuzaţii foarte grave împotriva lui Pieleanu au fost publicate și de Baricada TV.

„Pieleanu le şantajează sexual pe faţă pe studentele mai slabe de înger. Ori stau culcat în faţa ‘domnului profesor’, ori vor avea de suferit la examen. Multe cedează. Oricum, ideea e că foarte puţină lume protestează. În urmă cu mai mult timp, la orgiile iniţiate de Pieleanu participau şi câţiva studenţi, recrutaţi pe măsura imaginaţiei de care dădeau dovadă în momentele cheie. Chefurile începeau de obicei într-un bar din apropierea SNSPA, unde participau în special băieţi. Apoi, când atmosfera se încălzea, Pieleanu punea mâna pe telefon şi începea să sune în stânga şi în dreapta. Cel mai des răspundeau fetele din Republica Moldova, dar nu erau singurele”, scrie Baricada TV.

„Îl cunosc pe Pieleanu de acum 8 ani, pe vremea când îmi era profesor şi pot să confirm că recurge la ameninţări de genul: te culci cu mine sau te pic. Pe mine a vrut să mă forţeze să-mi iau lucrarea de diplomă la el, l-am refuzat şi un an am stat cu mare teamă. Stupoarea mea a fost maximă când l-am văzut în comisia de examinare a lucrării de diplomă. Norocul meu a fost că era prezent şi profesorul meu coordonator, care mi-a susţinut pledoaria. În rest, no comment. Colege de-ale mele au păţit-o cu el…este un personaj patologic…care dă sfaturi la TV. Nu ştiu cum sunt acceptaţi astfel de oameni în poziţii de sfătuitori”, este un alt mesaj publicat de Baricada TV.

Reacția lui Marius Pieleanu

Întrebat de Epoch Times România despre cum comentează acuzațiile fostei studente din care reiese că i-a condiţionat intrarea în examenul de licenţă de întreţinerea de relaţii sexuale cu el, Marius Pieleanu a răspuns: “Nu ştiu, nu ştiu despre ce vorbiţi, nu vă supăraţi. Eu nu stau toată ziua pe net, chiar nu stau deloc”.

Reporterul Epoch Times România întreabă explicit: “Dar vă amintiţi ce aţi făcut. Aţi condiţionat vreodată, aţi cerut vreodată vreunei studente de ale dumneavoastră să facă sex cu dumneavoastră? E atât de simplu răspunsul”.

Marius Pieleanu răspunde: “Nu există astfel de întrebare şi nu am un răspuns la astfel de întrebare. Lucrurile astea sunt pentru mine chestiuni care mă şochează. Cum să îmi puneţi astfel de întrebări? Doamne fereşte! Îmi pare rău, nu mai pot răspunde la niciun fel de întrebare şi nu mai putem continua discuţia dacă ea este în termenii ăştia. Vă doresc o zi bună să aveţi!”.

Puteți citi AICI dialogul complet între Epoch Times România și Marius Pieleanu.

Citește și: Între circ și olimpiadă

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Foto: Captură video)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!
2 COMENTARII
  1. Să se facă lumină și la celelalte universități. La UBB este unul Aurel Codoban care invita studente la catedra de filosofie și le aburea frumos, apoi le punea mâna pe picior ca să le combine. Tot Clujul știe însă oamenii se feresc să vorbească. Individul și-a pus nora Aura Schussler pe postul de lector care predă filosofia religiilor. Individa este expertă în sado-masochism și LGBTism. E vorba de un nepotism grosolan. Toți au închis ochii și s-au uitat în altă parte.
    Aurel Codoban este primul promotor al postmodernismului în România și unul dintre primii neomarxiști. Discipolul său e extremistul neomarxist Ciprian Mihali.

  2. Oribil! Mihaela Miroiu este convinsă că este feministă, dar o îndemna pe propria studentă să rezolve problema hărțuirii sexuale personal cu hărțuitorul, în timp ce soțul ei, Adrian Miroiu, era decanul facultății. Incredibil. La ce nivel de degradare morală ajung purtătorii de cuvânt sistemului social corupt în care trăim.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un TIR încărcat cu electrocasnice a luat foc şi a ars complet în Vama Nădlac II

Un TIR încărcat cu electrocasnice a luat foc şi...

Geoparcul UNESCO Ţara Haţegului: Arta şi ştiinţa se întâlnesc în proiectul ”The Big Green”

Proiectul european „The Big Green” (TBG), care aduce împreună...

Expert Forum a lansat platforma votcorect.ro pentru alegerile prezidențiale și parlamentare din 2024

Expert Forum (EFOR) a lansat platforma votcorect.ro pentru alegerile...

Incendiu la Parlament. Vinovatul este căutat de polițiști

Incendiu la Parlament. Vinovatul este căutat de polițiști, acesta...