Un an de activitate al programului Open Word în România

Data:

American Councils for International Education organizează o recepție cu ocazia împlinirii unui an de activitate a programului Open World în România. La recepție va participa echipa executivă a Congressional Office for International Leadership, din Washington DC, SUA, dar și reprezentați ai Ambasadei SUA la București și ai altor parteneri instituționali.

Congresul Statelor Unite ale Americii va fi reprezentat de către Jane Sargus, director executiv al COIL. Sargus are o experiență federală de 40 de ani. Ea a ocupat și funcția de director executiv adjunct al Open World pentru a gestiona operațiunile zilnice pentru toate aspectele agenției și pentru a coordona contractul logistic de 7 milioane de dolari anual.

La eveniment va fi prezentă și Maura Shelden, director executiv adjunct al Biroului. Cele două reprezentante ale Congresului vor vizita România cu ocazia întâlnirilor cu partenerii instituționali pentru extinderea sau inițierea colaborărilor.

Schimburi de expereriențe profesionale

Programul este finanțat de Congresul Statelor Unite ale Americii, implementat prin COIL (Biroul pentru Leadership al Congresului) și American Councils for International Education. Programul Open World durează 10 zile, fiind finanțat integral de către Congresul Statelor Unite ale Americii, implementat prin COIL și American Councils for International Education. Scopul programului este de a facilita schimburi de experiență profesionale.

Open World este unul dintre cele mai eficiente programe de schimb din SUA pentru țările din Eurasia. Multe dintre aceste schimburi de experiență rezultă în parteneriate și colaborări de durată între organizații/ instituții din SUA și organizații/instituții din România. COIL administrează programul Open World. Este prima și singura agenție de schimburi internaționale din cadrul puterii legislaslative a SUA. Biroul stabilește obiectivele și politicile programului, determină inițiativele acestuia și supraveghează administrarea sa. În România, programul este implementat de American Councils for International Education.

Înființată în 1974, American Councils for International Education este o organizație non-profit ce lucrează pentru a îmbunătăți înțelegerea dintre țări, pentru a încuraja indivizii să facă schimb de idei și pentru a dezvolta colaborarea prin educație.

În România, organizația își desfășoară activitatea din 2015.

spot_imgspot_img
Virgil Burlă
Virgil Burlă
Virgil Burlă este jurnalist din 2000. A început la Iași, apoi a continuat la București, unde s-a specializat ca reporter pe domeniul justiției. Mai colaborează cu Europa Liberă România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Explozie la un bloc din Craiova. Un etaj s-a prăbușit. O femeie a murit | VIDEO

Explozie la un bloc din Craiova, în urma căreia...

Gafa uriașă făcută de Ciolacu în Qatar

Gafa uriașă făcută de Ciolacu în Qatar. Greșeala a...

Poliția de Frontieră a primit două drone pentru combaterea traficului de țigări | Ordinea.ro

Poliția de Frontieră a primit două drone pentru combaterea...

Un document secret al rușilor a ajuns pe mâna occidentalilor | Aktual24

Un document secret al rușilor a ajuns pe mâna...