duminică, 17 octombrie 2021
spot_img
AcasăLa ziActualitateUn artist ieșean de 37 de ani a murit din cauza Covid-19....

Un artist ieșean de 37 de ani a murit din cauza Covid-19. Plămânii i-au fost afectați în proporție de 95% în doar câteva zile

Artistul ieșean Silviu Huțanu, membru al formației SoundCheck Band, în vârstă de 37 de ani s-a stins astăzi din viață după ce a fost diagnosticat cu COVID-19 la începutul lunii octombrie, starea acestuia agravându-se în ciuda tratamentului primit.

Medicii din secția de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) de la Spitalul de Neurochirurgie din Iași spun că, atunci când a fost internat, plămânii îi erau afectați în proporție de 75%, iar în doar câteva zile afectarea plumonară a ajuns la 95%. „Dumnezeu să te ierte, Silviule! Am sperat că vei ieși bine din lupta cu virusul!”, este unul din multele mesaje postate de prietenii acestuia pe pagina de Facebook.

Bărbatul a fost depistat cu COVID-19 la începutul lunii octombrie, inițial fiind internat la un spital suport-COVID din Iași, la Spitalul Căi Ferate. După câteva zile, timp în care starea sa se agravase, a fost transferat în secția ATI de la Spitalul de Neurochirurgie.

Atunci când a fost transferat starea sa era una destul de gravă, însă timp de cinci zile a fost conștient, însă pentru că plămânii săi erau tot mai afectați a avut nevoie de intubare, starea lui degradându-se constant.

„A primit același tratament pe care l-ar fi primit și în străinătate, tratamente foarte scumpe, ne-am ocupat constant de el, însă cu toate acestea lucrurile nu au mers cum ne-am dorit”, a precizat unul dintre medicii din echipa medicală care s-a ocupat de acest caz.

Medicii subliniază faptul că, deși tinerii sunt pacienți aparent sănătoși, pot avea probleme de sănătate ascunse care duc la o evoluție fulminantă a bolii. La începutul pandemiei, în perioada martie-aprilie la unitatea medicală ieșeană au ajuns tineri de 20 și de 27 de ani care s-au pierdut.

„În ciuda tratamentului, afectarea pulmonară a evoluat de la 75% la 95%, în cazul acestor pacienți tineri pierderea lor este tragică. Singura problemă de sănătate cu care se știa era o hipertensiune de gradul III pentru care lua medicație din vara acestui an. Din ce am observat noi, diabetul zaharat, hipertensiunea arterială și obezitatea sunt patologii care dau un prognostic rezervat și o evoluție extrem de severă. Sistemul lui imun a răspuns foarte agresiv la acest virus”, a completat medicul ieșean.

Mădălina Olariu
Mădălina Olariu este reporter responsabil de domeniul „Sănătate” la Ziarul de Iași, care acoperă activitatea spitalelor din Iași, cât și a instituțiilor locale cu implicații în aceste domenii.A făcut parte timp de opt ani din redacția revistei Opinia Studențească, unde a fost reporter, șef de departament și secretar general de redacție, fiind responsabilă de identificarea de noi subiecte, redactarea și editarea știrilor, reportajelor, interviurilor sau ale altor cronici, precum și de coordonarea activităților reporterilor redacției.Totodată, este licențiată în jurnalism și științe ale comunicării la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, având și un master în tehnici de producție editorială în presa scrisă, audiovizual și multimedia.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE