Un băieţel de 9 ani, cel mai tânăr solist din stagiunea Filarmonicii din Sibiu

Data:

Cel mai tânăr solist din această stagiune a Filarmonicii de Stat din Sibiu este violonistul Gabriel Tudor Radu, în vârstă de nouă ani, care a concertat joi seara, pentru prima dată împreună cu orchestra, din care fac parte şi părinţii lui, relatează Agerpres.

Gabriel Tudor Radu, Jacob Alexander Hatz şi Şerban Duţă sunt cei trei copii care au impresionat cântând la vioară, pe scena Filarmonicii de Stat din Sibiu, într-un eveniment cu copii pentru copii. Chiar şi în orchestră a fost o fetiţă, la percuţie.

„Ne-am gândit să facem un concert cu copii, pentru copii, un concert în care, pe de-o parte să-i apreciem pe cei mici, care muncesc mult pentru a cânta la un instrument şi pe de de altă parte să-i stimulăm pe cei care nu cântă încă, să vadă modelul, să se apuce şi ei. Copiii din comunitatea sibiană fac foarte multe lucruri. (…) de la vârsta asta nu învăţăm doar să ţinem arcuşul pe coardă sau degetele pe claviatura pianului. Învăţăm să ne stăpânim şi emoţiile. Trecem prin foarte multe cazne, bariere, ca în poveşti trecem prin multe etape şi de mici ne dăm seama dacă rezistăm sau nu. (…) Uite că în seara aceasta avem trei copii care ne-au demonstrat tuturor faptul că lor li se potriveşte scena. Gabriel Tudor Radu a făcut ieri nouă ani, în ziua în care a avut prima lui repetiţie cu orchestră din viaţă. (…) Trebuie să avem mai multe astfel de concerte”, a declarat, pentru Agerpres, managerul Filarmonicii de Stat Sibiu, dirijorul Cristian Lupeş.

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune. Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale. Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare. A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Ce super-armă nouă a folosit SUA pentru doborârea rachetelor iraniene? | Aktual24

Ce super-armă nouă a folosit SUA pentru doborârea rachetelor...

Cel mai reprezentativ consorțiu universitar din România se întâlnește la Iași | Ziarul de Iași

Cel mai reprezentativ consorțiu universitar din România se întâlnește...

În sfârșit, încep lucrările la Spitalul Regional de Urgență Iași | Ziarul de Iași

În sfârșit, încep lucrările la Spitalul Regional de Urgență Iași,...