Un bistrițean a făcut senzație pe stadionul din Frankfurt | Săptămâna Online

Data:

Un bistrițean a făcut senzație pe stadionul din Frankfurt, unde s-a jucat meciul România-Slovacia.

Nelu Pop este un bistrițean din Nepos (Vărarea), comuna Feldru, județul Bistrița-Năsăud. Acesta a făcut senzație la Frankfurt pe stadion.

Vărăreanul a fost la meci îmbrăcat cu costumul poplar de pe Valea Someșului și a atras atenția televiziunilor și ziarelor naționale.

Citește și: Cât timp i-a luat României să salveze de la prăbușire podul acoperit din satul lui Coșbuc 

Nelu Pop a îmbrăcat straie românești. Nu a lipsit clopul cu pene de păun

Imagini cu Nelu Pop îmbrăcat cu cămeșă, cojoc cu ciucuri, curea lată și clop cu pene de păun au făcut astfel deliciul spectatorilor și pasionaților de sport din lume.

Preluare Săptămâna Online

Cine sunt vărărenii?

Vărărenii sunt locuitorii satului Nepos, parte a comunei Feldru, localitate situată în partea de nord a județului Bistrița-Năsăud.

În perioada Imperiului Austro-Ungar, localitatea făcea parte din zona grănicerească. Foarte apreciați în imperiu, grănicerii năsăudeni au fost vizitați de împăratul de la Viena.

Până la vizita împăratului Iosif al II-lea în zona Năsăudului, Neposul s-a numit Vărarea.

Parva Romuli Nepos, Salvae!/ Mici nepoți ai Romei, vă salut!, acesta a fost salutul adresat de împărat locuitorilor Țării Năsăudului. Atunci, satele vizitate de Iosif al II-lea au primit numele: Parva, Romuli, Nepos (Vărarea) și Salva.

Citește și: Cum se schimbă educația în era digitală. Profesorul nu mai este singura sursă de informare | INTERVIU

Cu o bogată istorie și tradiție, vărărenii, locuitorii fostei Țări Năsăudene, au toate motivele să se mândrească cu moștenirea culturală rămasă din străbuni.

Nelu Pop este un exemplu pentru noi toți, reamintindu-ne de importanța aprecierii și promovării culturii românești în țară și în străinătate pentru că, așa cum spunea împăratul Iosif al II-lea, românii sunt nepoții Romei.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: saptamana.online)

[td_block_11 custom_title="Related Article" limit="1" post_ids="328426"]
spot_imgspot_img
Ion Lucian Petraș
Ion Lucian Petraș
Ion Lucian Petraș este editor al publicației bistrițene Săptămâna online. Ofițer în rezervă, analist de intelligence și jurnalist. Are o experiență bogată în analiza de intelligence, este expert în domeniul securității naționale și vrea să contribuie la dezvoltarea spiritului civic prin lansarea acestui săptămânal și alte proiecte civice interesante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related