Un campus școlar internațional va fi construit la Oradea, printr-o investiție de 4,5 milioane de euro

Data:

Un campus școlar cu sistem de învățământ național și internațional va fi construit la Oradea, printr-o investiție privată de 4,5 milioane de euro, a anunțat luni Consiliul Județean (CJ) Bihor.

Administrația județului a desemnat luni compania care va deține dreptul de folosință a terenului din Oradea unde va fi construit campusul școlar. Câștigătorul licitației este LMN Global Invest, singura companie care a depus o ofertă.

Potrivit CJ Bihor, campusul școlar va fi destinat tuturor nivelurilor de învățământ, de la grădiniță, gimnaziu, până la liceu, cu o capacitate de aproximativ 600 de elevi. Predarea se va face în limbile română, engleză, germană, italiană și spaniolă.

Terenul pe care va fi construit campusul este situat pe strada Ceyrat, nr.4, și are o suprafață de 8.759 mp. Investitorul va plăti Consiliului Județean Bihor o redevență de 3 euro/mp/an, durata exercitării dreptului de folosință asupra terenului fiind de 25 de ani. 

„Această investiție este un pas înainte pentru învățământul din județul nostru. Copiii vor avea acces, începând de la grădiniță, la cursuri atât în limba română, cât și în limbi străine. Ne dorim ca elevii care vor urma această școală internațională să rămână să studieze în continuare la Universitatea Oradea, iar mai apoi să se angajeze în companiile din Oradea și județ. În acea zonă dezvoltăm deja alte proiecte pe învățământ, cum ar fi Parcul Științific și Tehnologic și Campusul Școlar pentru Învățământ Special”, a declarat Călin Gal, vicepreședinte al CJ Bihor.

În prima etapă va fi construită grădinița (termen de realizare septembrie 2023), apoi clădirea destinată învățământului primar și gimnazial (septembrie 2025), sala de sport/bucătărie/recepție/cantină (septembrie 2027) și clădirea destinată învățământului liceal (septembrie 2028).

Campusul școlar va avea spații verzi, locuri de joacă, teren sport și platforme, alei și parcări.

Citește și: „Tipografic majuscul” deschide seria evenimentelor „DIALOG Teatru-Film”, organizate de UNATC

spot_imgspot_img
Hannelore Petrovai
Hannelore Petrovai
Hannelore Petrovai este jurnalist, redactor-șef al publicației Hunedoara mea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Inspector șef adjunct al ITM Bihor, trimis în judecată pentru luare de mită | Crișana

Inspector șef adjunct al ITM Bihor, trimis în judecată...

Flagelul care afectează milioane de vieți | The Epoch Times-Romania

Flagelul care afectează milioane de vieți a fost discutat...

Expoziția-muzeu Triaj: educație prin cultură | Puterea a cincea

Expoziția-muzeu Triaj: educație prin cultură, reprezintă o versiune reinterpretată a...