Un cetățean a întrebat Primăria Craiova dacă Putin a cerut autorizație de construire în oraș

Data:

Solicitare inedită adresată Primăriei Municipiului Craiova. Potrivit Știri Craiova, un cetățean a cerut, în baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, să i se comunice dacă printre cei care ar fi sunat la instituție și ar fi cerut să nu îi mai apară numele pe lista documentelor de Urbanism s-ar număra și Vladimir Vladimirovich Putin, președintele Rusiei.

Asta în condițiile în care reprezentanții autorității locale au pretins că decizia de anonimizare a acestor acte are la bază Regulamentul de protecția a datelor cu caracter personal (GDPR), dar și cererile exprese ale unor persoane, unele transmise, potrivit primăriei, prin telefon (detalii AICI).  

Citește și: Antiplagiat: Ce pot face Iohannis, Dîncu, Cioroianu?

După ce a anonimizat parțial numele persoanelor fizice cărora le emite certificate de urbanism și complet autorizațiile de construire, motivând că au fost ”câteva” sesizări scrise și telefonice în acest sens, Primăria Craiova a primit, din partea unui cetățean, solicitarea să-i comunice dacă președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, se numără printre cei care au cerut, prin telefon, ca numele să îi fie secretizat pe documentele de urbanism.

Curiozitatea cetățeanului a fost stârnită de o autorizație care avea ca obiect extinderea rețelei de distribuție a gazelor naturale pe o stradă din Craiova și pe care nu apărea numele solicitantului. Probabil în contextul războiului și a frământărilor legate de problema gazelor.

Continuarea, în Știri Craiova!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Mediocritatea liderilor politici | Revista22

Mediocritatea liderilor politici români din ultimul deceniu a dus...

Cătălin Cîrstoiu despre retragere: Până acum o săptămână eram un om respectat

Cătălin Cîrstoiu despre retragere: „până acum o săptămână eram...

Noi achiziții pentru creșterea securității României | Monitorul de Cluj

Noi achiziții pentru creșterea securității României, în contextul creșterii...