Un cioban ales deputat este urmărit penal după ce a păscut oile în lucerna vecinului

Data:

Deputatul Ciprian Ciubuc, intrat în Parlament pe listele AUR, este urmărit penal pentru distrugere după ce a lăsat o turmă de oi să pască lucerna şi trifoiul de pe un teren care nu îi aparţinea. Prejudiciul este de 5000 de lei.

În prezent, Ciubuc a părăsit partidul și este deputat neafiliat.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, la data de 13 aprilie 2024, în jurul orelor 19.00 – 20.00, „timp de aproximativ 30 de minute, în timp ce se afla pe raza satului Gura Văii, com. Girov, jud. Neamţ, desfăşurând activităţi de pază a unei turme de ovine, cu intenţie şi fără drept, inculpatul a distrus cultura de lucernă şi trifoi, pe o suprafaţă de 640 metri, prin acţiunea de introducere a turmei de ovine pe care o deţine, pe această suprafaţă de teren, aflată în proprietatea unei persoane vătămate şi în folosinţa altei persoanei vătămate, provocându-le acestora un prejudiciu în cuantum de 5.000 lei reprezentând lipsa nutreţului specific primei recoltări de primăvară (aproximativ 30 de baloţi  de lucernă, în greutate de aproximativ 400 kg, fiecare, la un preţ al balotului de aproximativ 200 lei)”.

Nu are imunitate

Deputaţii şi senatorii pot fi urmăriţi şi trimişi în judecată penală pentru fapte care nu au legătură cu voturile sau cu opiniile politice exprimate în exercitarea mandatului, conform art. 23 din Legea nr. 96/2006, dar nu pot fi percheziţionaţi, reţinuţi ori arestaţi preventiv sau la domiciliu fără încuviinţarea Camerei din care fac parte şi fără a se proceda la ascultarea lor.

Urmăriți PressHUB și pe Google News

[td_block_11 custom_title="Related Article" limit="1" post_ids="328426"]
spot_imgspot_img
Virgil Burlă
Virgil Burlă
Virgil Burlă este jurnalist din 2000. A început la Iași, apoi a continuat la București, unde s-a specializat ca reporter pe domeniul justiției. Mai colaborează cu Europa Liberă România.
1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cea mai slabă performanță din istorie a Partidului Conservator. Premierul a demisionat

Partidul Conservator, condus de Rishi Sunak, a avut cea...

Un fost ministru al Transporturilor apare în dosarul șpăgii de 70.000 euro. Interceptări DNA | Aktual24

Un fost ministru al Transporturilor apare în dosarul șpăgii...

Discursul Ambasadoarei Kathleen Kavalec la marcarea a 248 de ani de independență pentru SUA

Statele Unite ale Americii împlinesc astăzi 248 de ani...