Un cioban din județul Argeș a excavat un drum în mijlocul unei arii naturale protejate. Sancțiunea primită | Argeșul Online

Data:

Un cioban din județul Argeș a excavat un drum în mijlocul unei arii naturale protejate. Sancțiunea primită. Acestuia i-au fost întocmite acte de sesizare pentru amenajarea abuzivă a unui drum în perimetrul ariei din zona alpină Mușețica.

Un crescător de animale din Corbeni, județul Argeș, și-a făcut singur drum spre stână, traversând o arie naturală protejată.

Jandarmeria Argeș a fost sesizată, la fel și Garda de Mediu.

„Unui bărbat în vârstă de 58 de ani din comuna Corbeni, i-au fost întocmite actele de sesizare de către jandarmii argeșeni pentru amenajarea abuzivă a unui drum în perimetrul ariei naturale protejate din zona alpină Mușețica”, a informat Jandarmeria Argeș.

Citește și: Humanitas, Humanitas Fiction și Humanitas Junior la Bookfest. Peste 1.000 de titluri, cărți cu prețuri speciale, 39 de evenimente, lansări, sesiuni de autografe, dezbateri

Două persoane au excavat un drum de acces. Habitatul natural a fost degradat

„În urma unei sesizări din partea unui reprezentant al Greenpeace România, jandarmii din cadrul Postului de Jandarmi Montan Arefu au depistat două persoane care le-au relatat că excavează cu ajutorul unui buldoexcavator un drum de acces la o viitoare stână în zona Mușețica, în golul alpin.

Citește și: Premiile Europene pentru Patrimoniu, acordate restaurării Bisericii Evanghelice Săsești din Alma Vii și Bisericii Sfântul Mihail din Cluj-Napoca (FOTO | VIDEO)

În data de 18 iunie anul curent, împreună cu reprezentanți ai Gărzii Naționale de Mediu și ai Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate, jandarmii argeșeni s-au deplasat în zona indicată.

Aceștia au constatat existența unor lucrări de excavații, care au provocat degradarea/deteriorarea habitatului natural și a florei sălbatice existente pe o suprafață de 2000 de metri pătrați.

Continuarea în Argeșul Online

Citește și: Românca închisă în China se stinge în indiferența autorităților române. „Cum să rămâi indiferent știind că i-au căzut dinții din gură din pricina inaniției?”

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: argesulonline.ro)

[td_block_11 custom_title="Related Article" limit="1" post_ids="328426"]
spot_imgspot_img
Argeșul Online
Argeșul Onlinehttp://argesulonline.ro
Site de presă înfiinţat în 2018, neînregimentat politic în niciun fel, care pune accent pe chestiunile serioase, fără nicio concesie tabloidizării. Acoperim în principal judeţul Argeş, dar avem şi secţiuni de ştiri naţionale şi internaţionale. Deocamdată, suntem singurii din Argeş care avem şi secţiune în limba engleză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related