sâmbătă, 28 mai 2022
AcasăNewsletterUn conferenţiar universitar din Iași, condamnat pentru că a condus mașina beat

Un conferenţiar universitar din Iași, condamnat pentru că a condus mașina beat

Conf.univ.dr.ing. Adrian Laurenţiu Căilean, de la Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi”, a fost condamnat, ieri, la 1 an şi 8 luni de închisoare cu suspendare. Timp de trei ani nu va mai avea voie să conducă.

Decizia de condamnare a conferenţiarului Adrian Căilean a fost pronunţată de către Curtea de Apel Iaşi, care a admis apelul formulat de procurori. Judecătorii au stabilit ca universitarul să primească 1 an şi 8 luni de închisoare cu suspendare, în condiţiile în care prima instanţă îi aplicase acestuia o amendă penală de 12.000 de lei, eşalonată în rate.

Prin decizia de ieri, Curtea de Apel Iaşi a menţinut interdicţia impusă lui Căilean de a conduce vehicule timp de 3 ani. O altă interdicţie stabilită de judecători, tot pe trei ani, este cea ca profesorul să ocupe o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat.

Adrian Căilean (FOTO) a ajuns inculpat pentru o faptă pe care a comis-o în data de 14 februarie 2018. Atunci, în jurul orei 21, bărbatul de 62 de ani s-a urcat la volanul maşinii sale marca Dacia Sandero. La un moment dat, pe aleea Tudor Neculai, zona CUG, conferenţiarul a intrat cu vehiculul într-o Dacie Duster, ambele maşini fiind avariate. La faţa locului a ajuns un echipaj de Poliţie. Agenţii au observat că Adrian Căilean mirosea a alcool, aşa că l-au testat. A rezultat o alcoolemie de aproximativ 1 mg/l în aerul expirat. Conferenţiarul a fost dus la spital, unde i s-au prelevat două probe biologice. Rezultatele au fost de 2,50 g, respectiv 2,35 g la mie.

Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE