Un conflict financiar dintre Primărie și o firmă de construcții a lăsat pacienții Spitalului Municipal Câmpina fără instalația de climatizare | Oglinda de Azi

Data:

spot_img

Un conflict financiar dintre Primărie și o firmă de construcții a lăsat pacienții Spitalului Municipal Câmpina fără instalația de climatizare.

Codul roșu de caniculă ce a cuprins ca o gheară de foc România în ultimele zile scoate în evidență la Câmpina, pe lângă lipsa de reacție a autorităților locale privind amenajarea mai multor centre de prim ajutor pentru populație, și faptul că la Spitalul Municipal Câmpina instalația de climatizare/ aerul condiționat lipsește cu desăvârșire în saloanele pacienților și în toate spațiile destinate tratării acestora, fie că este vorba de camera de gardă, de blocul operator ori de cabinetele medicilor și asistentelor.

Publicația Oglinda de Azi a primit numeroase sesizări de la pacienți și aparținătorii acestora, care s-au declarat stupefiați de condițiile inumane în care sunt tratați cei internați la Spitalul Municipal în aceste zile toride, cu temperaturi record de peste 40 de grade. 

Este prea cald în saloanele pacienților

„Este de neconceput să reziste cineva în saloanele pacienților sau în cabinetele de tratament, unde aerul este înăbușitor. De câteva zile, merg în vizită la mama, internată pentru o problemă la plămâni și îmi spune de fiecare dată că nu mai rezistă în cuptorul din salon.

Citește și: Nicu Ștefănuță a fost ales Vicepreședinte al Parlamentului European

I-am întrebat pe cei de acolo ce se întâmplă și mi s-a răspuns că vechile aparate de aer condiționat au fost demontate în vederea punerii în funcțiune a unei noi instalații, numai că Primăria Câmpina a stopat finanțarea lucrărilor.

Este inadmisibil, o bătaie de joc la adresa noastră a tuturor care îi plătim pe acești indivizi iresponsabili”- ne-a declarat Marian A., aparținătorul unui pacient internat în aceste zile la Spitalul Municipal Câmpina.

Sistemul de climatizare există, însă nu a fost dat în folosință

Pentru a înțelege cum s-a ajuns în această situație critică, am încercat să obținem informații de la responsabilii care ar trebui să asigure buna funcționare a Spitalului Municipal.

Ne-am adresat atât conducerii instituției, cât și serviciilor de specialitate din Primăria Câmpina, care se ocupă de proiectul de reabilitare și modernizare aflat în desfășurare aici.

Citește și: Alexandru Stermin: prima dată am „ucis” ursul și apoi am ucis-o pe Diana

Este vorba despre proiectul „Creșterea eficienței energetice în cadrul Spitalului Municipal Câmpina”, finanțat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 și demarat de fosta administrație condusă de Horia Tiseanu. 

„În cadrul acestui proiect este prevăzută punerea în funcțiune a unui sistem complex de climatizare. Sistemul respectiv a fost montat în secțiile spitalului, însă până în prezent nu a fost dat în folosință, lucrările fiind sistate” – aflăm de la managerul spitalului, Marius Niculescu.

Continuarea în Oglinda de Azi

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: oglindadeazi.ro)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related