Un contract de pază fictiv de 78 de zile la Apele Române: contractul a fost semnat, însă, serviciile nu au fost prestate | ReporterIS

Data:

spot_img

Un contract de pază fictiv de 78 de zile s-a semnat între ABA Prut Bârlad Iași și o firmă din București. Serviciul trebuia să-și înceapă demersul pe 15 iulie, dar firma nu s-a instalat în obiectiv încă, nici după nouă zile.

Dintr-un contract de pază de 78 de zile încheiat între ABA Prut Bârlad Iași și o firmă din București, zece au trecut deja, fără ca prestatorul să lucreze efectiv. Prețul total al contractului este de 46.000 de lei fără TVA, firma de pază deja nu a lucrat de aproape 6.000 de lei fără TVA. Contractul este cu drept de prelungire cu încă patru luni.

Trebuia organizat un post de pază în zona Lacului Ciric III (mai cunoscut drept Veneția), unde este barajul. Scurgerea financiară este minoră, dar redă o situație ce poate fi multiplicată de mii de ori, pierderile financiare ale statului fiind uriașe. Fiind contract public, nimănui nu-i pasă de bani.

Citește și: Un italian a dat în judecată fosta iubită româncă. Îi cere 22.000 de euro | Ziarul de Iași

Ce prevede contractul de pază?

Pe 12 iulie 2024, Administrația Bazinală de Apă (ABA) Prut Bârlad și SGP Force Security, o firmă cu sediul în București, încheiau un contract pentru paza Lacului Ciric III. Este lacul cunoscut ieșenilor drept Veneția, unde cel mai important și vulnerabil obiectiv este barajul dinspre Green Park.

Conform contractului, obiectivul este fix (post de pază), iar firma facturează în perioada 15 iulie-30 septembrie (78 de zile), pentru 24 de ore din 24, 7 zile pe săptămână. Prețul a fost stabilit la aproape 46.000 de lei fără TVA, bani ce sunt facturați începând cu 15 iulie.

Același contract spune că sunt 1.872 de ore de pază, dar și că poate fi prelungit, la solicitarea ABA Prut Bârlad. Documentul menționează ca termen de prelungire maxim 4 luni din 2025, dar nu spune nicăieri dacă perioada octombrie-decembrie poate fi acoperită cu un act adițional.

Continuarea, în Reporteris.ro

Citește și: Primarul municipiului Botoșani urmează să fie judecat după ce dosarul său a trecut de prima fază a Camerei preliminare | Monitorul de Botoșani

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Sursă foto: (ReporterIS)

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related