Un copil, ridicat de ureche de un vecin într-un parc din Iași. Mama l-a găsit inconștient

Data:

spot_img

Un copil a fost ridicat de ureche de un vecin într-un parc din Iași. Făptașul a primit o amendă de 20.000 de lei, iar copilul a avut nevoie de o săptămână de îngrijiri medicale din cauza traumei fizice.

L.E. locuise cu părinții săi mult timp pe bulevardul Poitiers, zonă în care își făcuse mulți prieteni. Familia se mutase în 2017 în zona Fortus, dar L.E. continuase să se întâlnească cu vechii săi prieteni. Unul dintre aceștia, M.A., l-a vizitat în ziua de 5 iulie 2018, pentru a se juca împreună. Pe seară, mama lui L.E. i-a luat pe cei doi copii cu mașina, mergând spre Poitiers, pentru a-l duce pe prietenul fiului său acasă. I-a lăsat să se mai joace pe spațiul verde din spatele blocului, sub supravegherea mamei lui M.A. și s-a dus să cumpere o sticlă de apă. Câteva minute mai târziu, M.A. fugea disperat spre mama sa, strigând că un vecin îl bate pe L.E.

Citește și: Biserica Ortodoxă Română ar trebui să recunoască preocupările Institutului Elie Wiesel de a nu repeta greșelile legionarismului ca fiind absolut legitime. Ionuț Mavrichi | INTERVIU

Femeia s-a ridicat de pe bancă și s-a repezit spre locul unde se jucaseră până atunci copiii. L-a văzut pe L.E. căzut în iarbă, inconștient, plin de sânge pe partea stângă a feței și ud cu propria urină, iar pe un vecin, Petrișor Zelincă îndepărtându-se de la fața locului. Femeia l-a șters pe copil de sânge, pentru a constata gravitatea rănii, în timp ce M.A. îi povestea ce se întâmplase. Zelincă îl apucase pe L.E. de urechea stângă și îl ridicase de la pământ până la nivelul pieptului său, după care i-a dat drumul la pământ și l-a lovit cu palmele în zona capului. Scena se repetase, după care bărbatul plecase.

Atacatorul nu a menționat motivul pentru actul de brutalitate comis

Din fericire, urechea copilului nu se rupsese sub greutatea corpului acestuia, dar pavilionul se desprinsese parțial. A avut nevoie doar de aproximativ o săptămână de îngrijiri medicale pentru trauma fizică. Copilul a rămas însă traumatizat, urmând apoi o îndelungată terapie psihologică.

Circumstanțele exacte ale incidentului nu au fost pe deplin lămurite. Zelincă a recunoscut că îl apucase pe L.E. de o ureche, dar cam atât. Bărbatul a fost trimis în judecată pentru lovire sau alte violențe, dar nu a fost condamnat. Decizia Curții Constituționale din mai 2022 prin care termenele de prescripție a răspunderii penale au fost înjumătățite au dus la încetarea procesului penal. În schimb, Judecătoria a admis parțial cererea părinților copilului de acordare a unor despăgubiri, stabilind valoarea acestora la 20.000 de lei.

Continuare, în Ziaruldeiasi.ro

Citește și: Mihai Poliţeanu afirmă că Sebastian Ghiţă încă mai controlează clasa politică din Ploiești | G4Media

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Ziarul de Iași)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related