Un critic fervent al CCR apără decizia de a respinge candidatura Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale | Ziarul de Iași

Data:

spot_img

Profesorul Valerius Ciucă, un critic fervent al CCR apără decizia Curții Constituționale de a respinge candidatura Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale.

Valerius Ciucă, fost judecător în cadrul Curții de Justiție a Uniunii Europene, a apreciat că era de datoria CCR să împiedice candidatura unei persoane care și-a făcut un titlu de glorie din contestarea ordinii constituționale a României. „A nega însăși esența statului român este impardonabil”, a spus acesta.

Valerius Ciucă a fost întrebat de reporterul „Ziarului de Iași” cum ar fi votat în cazul Șoșoacă dacă ar fi fost judecător în cadrul CCR. Profesorul a făcut o paralelă cu propriul său caz, versus cel al europarlamentarului S.O.S. România.

Citește și: Relația Ciorbă – Sebastian Ghiță – Cosma adusă în actualitate de insolvența „Nordis” și demisia Laurei Vicol

„Mi s-a propus în mai multe rânduri, din partea unor partide democratice, să fiu candidatul lor pentru un mandat de judecător la CCR. Am mulțumit de fiecare dată, am spus, normal, că propunerea mă onorează, dar am declinat-o. Din 1994 mă manifest ca un regalist, ca un adept al monarhiei constituționale. Mă vedeți depunând jurământ că voi fi primul gardian al Constituției actuale, când eu visez la revigorarea Constituției din 1923? Nu este rău în sine să te opui Constituției, să ceri schimbarea ei, când consideri că este cazul, dar ce face doamna Șoșoacă este o sfidare ontologică a firii poporului român, a orice înseamnă ordine constituțională. Nu poți, cu profilul acesta să depui un jurământ față de o Constituție ale cărei valori le-ai negat constant”, a spus Ciucă.

Continuarea, în Ziaruldeiasi.ro

Citește și: Analiză GLOBSEC: 41% dintre tinerii între 18 și 34 de ani susțin instaurarea unui regim totalitar fără alegeri regulate în România

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Ziaruldeiasi.ro)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related