Un depou nou de tramvaie în Oradea, din fonduri europene

Data:

Depoul de tramvaie din Oradea, construit în urmă cu 40 de ani, va fi demolat, iar în locul lui municipalitatea va construi un depou nou, pe un proiect din fonduri europene. Valoarea investiției este estimată la aproximativ 25 de milioane de euro.

Este o investiție necesară, susțin reprezentanții Primăriei Oradea, deoarece actualul depou nu mai corespunde standardelor tehnice pentru funcționarea garniturilor moderne pe care le are în dotare societatea de transport local OTL.

Un pas important pentru realizarea acestei investiții s-a făcut joi. Consilierii locali din Oradea au aprobat proiectul la faza D.A.L.I și indicatorii tehnico-economici ai investiției „Modernizare incintă depou de tramvaie”.

„Proiectul va fi depus spre finanțare prin Programul Operațional Regional Nord-Vest și are o valoare totală a investiției de 125,5 milioane de lei, ceea ce înseamnă aproximativ 25 de milioane de euro.

În perioada următoare va demara procedura de proiectare și execuție, urmând ca până la semnarea contractului de finanțare să avem această procedură încheiată. Noul depou va corespunde standardelor actuale specifice activităţilor şi operaţiilor de revizii, întreţinere şi reparaţii tramvaie de performanţă. Se vor utiliza softuri și aplicații pentru gestionarea activității, fiind eliminate mult mai repede deficienţele identificate”, a declarat primarul Oradiei, Florin Birta.

Citește și: Un ordin călugăresc, cel mai mare datornic la bugetul Oradiei

Potrivit proiectului, se va construi o nouă hală de tramvaie pe două niveluri, parter și etaj, care va adăposti atât tramvaiele cât și funcțiunile necesare pentru întreținerea acestora: mentenanță boghiuri, spălătorie. În incinta halei sunt proiectate zece linii de tramvai, suprafața construită fiind de peste 5.500 de metri pătrați.

Proiectul mai prevede amenajarea unei copertine care are rolul de a proteja tramvaiele ce staționează pe amplasament și construirea unui alt corp de clădire pentru birouri, structurat pe trei niveluri: subsol + parter + 1 etaj, pe o suprafață de peste 500 de metri pătrați.

De asemenea, se va ridica un corp de clădire unde va funcționa un depozit și un carport alipit de acesta, care va asigura protecția vehiculelor.

Durata investiției pentru noul depou de tramvaie din Oradea este de 36 de luni.

Actualul depou de tramvaie din Oradea, construit în urmă cu 40 de ani (SURSA FOTO: Primăria Oradea)

Citește și: Mașinile instituțiilor subordonate Consiliului Județean Bihor, monitorizate prin GPS

spot_img
Hannelore Petrovai
Hannelore Petrovai
Jurnalist la portalul Stirile Transilvaniei, Hannelore are o experiență de peste 15 ani în presă și este câștigător al burselor Marshall Memorial Fellowship (SUA - 2009) și The Rosalynn Carter Fellowship for Mental Health Journalism (Atlanta, SUA – 2010 - 2011). A coordonat redacții de ziar și televiziune locală. A colaborat la diverse proiecte jurnalistice internaționale pe tema discriminării și ca speaker la conferințe internaționale pe tema sănătății mintale ca subiect de presă. A câștigat mai multe premii naționale și internaționale în calitate de regizor de documentar și documentar – anchetă. În 2011 a fost inclusă în Who is Who – Enciclopedia Personalităților din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Seceta a redus producția de porumb la jumătate. Cea mai mică recoltă din ultimii ani, în România

În acest an, România va înregistra cea mai mică producţie de porumb din ultimii 15 ani. Seceta pedologică a redus recolta cu aproximativ 40%-50% faţă de anii trecuţi, susține ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea.

Cea mai inutilă investiţie publică din ţară. Împlineşte 10 ani şi nu a funcționat deloc

„Telescaunul ruşinii” de la Ciric va împlini, anul viitor, 10 ani de la punerea în funcţiune, fiind utilizat doar pentru o perioadă de aproape 3 ani. Una dintre cele mai inutile investiţii din ţară a costat bugetul european 1,5 milioane euro, iar încasările Primăriei de pe urma exploatării telescaunului sfidează ridicolul: 10.600 euro. 

VIDEO Incendiu puternic într-un bloc din Oradea. Locatari scoși de pompieri pe ferestre

Zece persoane au fost evacuate duminică de pompierii orădeni...

Pacienții care aleg un anumit medic de la stat vor plăti o taxă pentru serviciu | Proiect în dezbatere publică

Ministerul Sănătății propune introducerea unei noi taxe pentru pacienții...