Un deputat de Timiș a reușit să vorbească în Parlament 1 minut și 49 de secunde în 4 ani | Express de Banat

Data:

spot_img

Un deputat de Timiș a reușit să vorbească în Parlament sub două minute în patru ani. Care este motivul pentru care deputatul Cosmin Șandru a practicat tăcerea în mandatul său.

Analiza luărilor de cuvânt în plenul Parlamentului, centralizate pe site-ul Camerei Deputaților, arată că liberalul Cosmin Șandru conduce topul aleșilor de Timiș cu cele mai puține intervenții, de la intrarea în mandat până la vacanța parlamentară din această vară. Șandru a vorbit, în total, 1 minut și 49 de secunde. El este urmat de alți doi liberali – Marilen Pirtea (11 minute și 24 de secunde) și Ben Oni Ardelean (16 minute și 28 secunde) – și de Claudiu Chira, de la Forța Dreptei (21 de minute și 34 de secunde).

După ce a depus jurământul de parlamentar, la intrarea în mandat, Cosmin Șandru a mai vorbit în plen aproximativ 1 minut. Și-a depus declarațiile politice în scris, iar site-ul Camerei consemnează cea mai scurtă intervenție a sa la dezbaterea și adoptarea unui proiect de modificare a unei hotărâri a Parlamentului. „Bună ziua! Pentru”, a spus Șandru în fix 3 secunde.

Citește și: Glonțul Rătăcit

Explicația deputatului

Tăcerea sa, spune Cosmin Șandru, are legătură cu dosarul în care este cercetat pentru fapte de corupție. Vă reamintim că în 2021, procurorii anticorupție l-au pus sub acuzare pentru dare de mită, faptele sale având legătură cu moțiunea de cenzură care a dus la căderea Guvernului Cîțu. În martie anul acesta a fost achitat în primă instanță. Urmează recursul.

„Din păcate, cum cred că știți, încă am un dosar penal și am crezut de cuviință să nu ies la tribună cum au făcut de-a lungul timpului o grămadă de alți colegi care aveau probleme cu legea. Am decis să nu ies până nu se limpezește dosarul meu.”, a declarat Cosmin Șandru pentru expressdebanat.ro.

În lumina celor declarate, în ciuda suspiciunilor care îi vizează integritatea, Șandru a continuat să participe la dezbaterile din comisii, să voteze legi și chiar să le inițieze.

Continuarea, în Expressdebanat.ro

Citește și: Lise Davidsen, regina de cupă din „Damă de pică”, de P.I. Ceaikovski

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Express de Banat)

spot_imgspot_img
Express de Banat
Express de Banathttps://expressdebanat.ro/
Cotidianul online Express de Banat ce a apărut pe piața media la 15 noiembrie 2011, redă în timp real ceea ce se petrece în județul Caraș-Severin și Timiș, dar prezintă și povești de viață, performanțe sportive sau subiecte controversate, care stârnesc reacții numeroase din partea cititorilor. Express de Banat se adresează totodată mediului de afaceri, fiind aduse în atenția publicului business-uri de succes sau oportunități de afaceri. Într-o eră a internetului, promovarea produselor și serviciilor dumneavoastră pe site-ul Express de Banat înseamnă garantarea unor clienți noi și menținerea companiei în prim plan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Ciolacu: Nu este nevoie de legislaţie suplimentară ca domnul preşedinte Iohannis să candideze

Premierul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat, sâmbătă, la...

România, corupția și ridicarea MCV-ului | INTERVIU

România, corupția și ridicarea MCV-ului. Ce spune Bogdan Iancu,...

Cum influențează dronele scena globală și conflictul din Ucraina

Agresiunea rusă în Ucraina a subliniat rolul esențial al...