luni, 6 decembrie 2021
AcasăNewsletterUn deputat PNL către o jurnalistă: „Cum a-ți putut scrie așa aberații....

Un deputat PNL către o jurnalistă: „Cum a-ți putut scrie așa aberații. Î-mi pare comandă”

Pe data de 4 martie, toată presa a relatat situația a doi parlamentari teleormăneni care au depus la Senat un amendament la legea privind funcționarea grădinilor zoologice. Prin amendamentul respectiv, aceștia deschideau permisiunea oribilă ca animalele “în surplus” de la zoo să poată fi vândute, sacrificate, date către circuri sau activități de vânătoare.

Situația a generat o întreagă vâlvă la nivel național, iar Investigatoria nu s-a ferit să scrie despre subiect, așa că, două zile mai târziu, cei doi inițiatori ai amendamentului menționat, deputatul PNL Ică Florică Calotă și senatorul PNL Maria Stoian, au decis să retragă amendamentul, afectați de presiunea publică. Ca atare, în cele din urmă, cei doi au dat semne că și-au înțeles eroarea.

Ei bine, Ică Florică Calotă doar a dat impresia asta, pentru că, a așteptat să se lase noaptea pentru a-și vărsa frustrarea în direcția semnatarei articolului din publicația online Investigatoria.

Numeroasele erori gramaticale au făcut ca mesajul să fie destul de greu de înțeles, dar e de văzut cum deputatul român ține să-și deschidă drumul către o conversație cu jurnalistul, utilizând expresia „doamnă, domnișoară”, pentru a arăta că nu știe exact cum să i se adreseze. Îi spunem noi deputatului-cacofonie că, potrivit regulilor bunei cuviințe, o femeie care a trecut de 25 de ani este doamnă, indiferent de statutul ei civil. Mai mult, este inadecvată adresarea aceasta, de vreme ce se presupune că deputatul vorbește cu un jurnalist, nu cu o doamnă sau cu o domnișoară.

Trecând, însă, și peste misoginism, am remarcat modul de adresare și felul în care deputatul își scrie ideile în cadrul unui dialog scris cu un jurnalist. Dar concluziile nu le tragem noi, ci doar vă arătăm în cele ce urmează cum s-a derulat dialogul, cum scrie alesul neamului și cum se adresează unui om pe care în mod cert îl desconsideră. Și da, Ică Florică Calotă are dreptul să desconsidere și să ironizeze pe cine vrea la nivel personal.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE