Un elev de 18 ani din Lupeni, desemnat „Voluntarul Anului” de ISU Hunedoara

Data:

spot_img

Un elev de 18 ani din Lupeni a fost desemnat „Voluntarul Anului” de ISU Hunedoara. Andrei Dragomir a participat la acţiunile de salvare a victimelor desfăşurate de paramedicii SMURD din cadrul Detaşamentului de pompieri din Petroşani. Decizia a fost luată în urma unei analize a ISU Hunedoara, iar distincția i-a fost acordată vineri, în cadrul evenimentelor organizate la Deva cu prilejul Zilei Pompierilor din România, potrivit Agerpres.

Elevul Andrei Dragomir şi-a început activitatea ca voluntar SMURD la împlinirea vârstei de 16 ani pentru că, spune el, îşi doreşte să ajute oamenii. El a recunoscut că, la început, activitatea paramedicilor SMURD poate fi considerată una grea, însă, pe parcurs, salvatorii se gândesc la faptul că trebuie să facă tot ceea ce le stă în putinţă pentru victime, în misiunile pe care trebuie să le îndeplinească. În cazul său, cea mai grea încercare a fost atunci când două victime la care a ajuns, pentru a le acorda primul ajutor, erau tinere pe care le cunoştea.

Citește și: Ce lipsește din cartea lui Ciucă?

„Cea mai grea misiune s-a întâmplat în decembrie, anul trecut, când două fete de 15 ani au decis să se sinucidă. Eu am fost prima persoană care a ajuns la locul faptei. Le cunoşteam (pe fete, n.r.). Mi-am anunţat colegii unde sunt, pentru că fiind întuneric nu mă prea vedeau. Am ajuns acolo, le-am verificat pulsul şi respiraţia, după care am început să facem masajul cardiac. După 40 de minute, s-a declarat decesul”, şi-a amintit tânărul de 18 ani.

Tânărul vrea să ajungă „pompier cu acte în regulă”

În prezent, Andrei Dragomir, elev în clasa a XII-a, se pregăteşte pentru examenul de bacalaureat, iar pe viitor îşi doreşte să termine o şcoală de subofiţeri pompieri militari.

„Părinţii şi colegii mei sunt foarte mândri de mine, ştiind că sunt o persoană destul de puternică şi că iubesc să ajut oamenii. Aştept să iau Bacul, iar după aceea să mă înscriu la şcoala de subofiţeri şi să ajung pompier cu acte în regulă, nu doar voluntar”, a adăugat Andrei.

Cu ocazia Zilei Pompierilor din România, ISU Hunedoara a organizat, vineri, mai multe acţiuni de prezentare a tehnicii de luptă, cei mai încântaţi fiind copiii, care au venit în număr mare în Piaţa Unirii din Deva.

De asemenea, în cursul dimineţii, a avut loc o ceremonie dedicată acestui eveniment, în cadrul căreia au fost avansaţi în grad înainte de termen, în semn de recunoştinţă pentru activitatea desfăşurată, dar mai ales pentru reuşita misiunilor la care au participat în ultimii ani, doi ofiţeri şi şapte subofiţeri.

Citește și: Notar trimis în judecată după ce a legalizat un testament fals

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: ISU Hunedoara / Facebook)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related