Un executor acuzat de licitații trucate a scăpat prin „marea prescripție”

Data:

Procurorii ieșeni au ratat ocazia de a obţine condamnarea unui executor judecătoresc. Lăcrămioara Mereuţă a fost acuzată de abuz în serviciu, după ce ar fi vândut mai multe imobile cu preţuri la jumătate faţă de evaluare.

Licitaţiile organizare ar fi fost deturnate, la ele participând un cumpărător real şi o „mână moartă” cu rolul de a da aparenţa legalităţii şi de a permite micşorarea preţului.

Citește și: România nu vrea să riște un conflict deschis cu China și evită orice fel de contact cu Taiwan

Procurorii au încercat să demonstreze existenţa unui grup infracţional organizat specializat în achiziţii la preţ redus şi în care Mereuţă ar fi avut un rol esenţial.

„Şansa ca la aceeaşi licitaţie, singurii doi licitatori care se prezintă să fie unul, viitorul ginere al executorului judecătoresc, iar celălalt verişoara soţului executorului judecătoresc şi în acelaşi timp mama consilierului juridic al biroului executorului judecătoresc şi mamă a viitorului mandatar al adjudecatarului, depăşeşte orice calcul al teoriei probabilităţilor”, au argumentat aceştia.

Continuarea în Ziaruldeiasi.ro

Citește și: România nu vrea să riște un conflict deschis cu China și evită orice fel de contact cu Taiwan

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Pixabay.com)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related