duminică, 24 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterUn fals de 2 milioane de euro girat de șefii Primăriei din...

Un fals de 2 milioane de euro girat de șefii Primăriei din Iași

Elba a câștigat, dar nu a prezentat licențele de marcă cerute în caietul de sarcini. Primăria a închis ochii.

Licitația pentru modernizarea iluminatului public din Iași a ajuns în instanță. Un nou scandal, o nouă întârziere în luni de zile. Urbioled București vorbește de fraudă din bani europeni în plângerea la Curtea de Apel. Primăria Iași a adjudecat contractul societății Elba Timișoara.

Urbioled acuză firma câștigătoare că nu a depus licențele de marcă la corpurile de iluminat, conform caietului de sarcini. Acuză de asemenea că subcontractorul care face verificarea tehnică a proiectului nu a fost precizat de Elba în cursul licitației. Și mai acuză că anumite componente ale firmei timișorene nu au durata minimă de viață de 100.000 de ore, așa cum era solicitarea.

Elba a mai fost contestată de Telekom și la licitația din orașul Giurgiu, tot în acest an. Era vorba de lipsa acelorași licențe de marcă. Și Elba a pierdut după contestație.

La Iași, prețul estimat era de peste 17 milioane de lei și s-a ajuns la oferte de sub 10 milioane de lei, proiectul fiind mult supraevaluat. Scandalul de la Iași e abia la început. Cheia o reprezintă formulările ambiguue din licitațiile organizate de Primăria Iași, care lasă loc unor litigii nesfârșite.

ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE