Un fiu de judecător și fiu de pastor, dealeri de droguri la Iași | Ziarul de Iași

Data:

spot_img

Un fiu de judecător și fiu de pastor, dealeri de droguri la Iași. Studenți la UMF, cei doi tineri au desfășurat activități ilegale.

Unul dintre ei era fiu de pastor evanghelist, mama sa fiind fostă profesoară universitară. Celălalt avea ca tată vitreg un judecător.

Amândoi s-au apucat să vândă droguri, punctul de desfacere fiind asaltat de clienți. Au lucrat însă neglijent.

Cei doi au intrat repede în atenția procurorilor DIICOT (Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism), care l-au arestat pe unul.

Tânărul și-a reluat activitatea. Polițiștii îl așteptau

Celălalt a fost capturat doar pentru că anchetatorii nu s-au grăbit să-l caute. Văzând că nu este pus sub acuzare, a crezut că a scăpat.

S-a întors la Iași tocmai când începuse să fie căutat și era așteptat cu cătușele pregătite. Kades Gamaliel Saint-Hilaire locuia în insula caraibeană Guadelupa, teritoriu de peste mări al Franței.

Citește și: Abrogarea e-TVA, cerută de contabili. Ce a vrut Ministerul de Finanțe și ce a ieșit

Unicul copil al unei familii respectabile, tatăl fiind pastor evanghelist, iar mama, fostă profesoară universitară și deținătoarea unui outlet de îmbrăcăminte, beneficiase de o educație solidă, dar se apucase de fumat cannabis.

Mama se îmbolnăvise de cancer, iar tănârul se speriase că ar putea muri. Nu se întâmplase însă așa.

În 2019, Saint-Hillaire a venit la Iași pentru a studia medicina. Tatăl îi închiriase un apartament în centrul Iașului, iar mama îi dădea lunar 550 de euro, de cheltuială.

S-a gândit să-și rotunjească veniturile

Alocația a scăzut însă în timpul pandemiei, iar tânărul s-a gândit să-și rotunjească altfel veniturile.

Kouadio Frederic Assi se născuse în Coasta de Fildeș, într-o comună situată în apropierea frontierei cu Ghana.

Obținuse însă cetățenia franceză și se mutase în Franța, împreună cu mama sa, locuind într-o localitate apropiată de Paris.

Citește și: 5 întrebări pentru candidații la președinția USR. Cristian Seidler: Este nevoie de restabilirea unor mecanisme democratice interne

Tatăl vitreg era judecător, iar mama sa conducea o afacere în domeniul apiculturii. În 2020, tânărul se înscrisese și el la UMF, închiriindu-și un apartament în apropiere de Palas.

Urmase un curs de piață financiară, criptomonede și investiții și încerca fără prea mult succes să facă rost de un ban în plus prin tranzacții cu criptomonede.

Continuarea în Ziarul de Iași

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: ziaruldeiasi.ro)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related