Un general rus susține că războiul cu Ucraina se va încheia până la sfârșitul anului | Aktual24

Data:

spot_img

Un general rus susține că războiul cu Ucraina se va încheia până la sfârșitul anului, într-o înregistrare video postată miercuri pe X, fostul Twitter, de jurnalista Julia Davis.

Generalul rus de rang înalt Apti Alaudinov, comandantul unității de forțe speciale Ahmat și un susținător al președintelui Vladimir Putin, susține că războiul cu Ucraina se va încheia până la sfârșitul anului, relatează Newsweek, potrivit Aktual24.

Alaudinov, care conduce forțele cecene în acest conflict, a fost numit de Putin în aprilie în funcția de adjunct al șefului departamentului politico-militar al Ministerului Apărării.

Un talk-show care difuzează în mod predominant propagandă pro-rusă

În timpul unei emisiuni la televiziunea de stat, cu Olga Skabeieva, Alaudinov a discutat despre starea actuală a frontului și despre proiecția sa pentru sfârșitul războiului de peste 2 ani care a început cu invazia lui Putin în Ucraina la 24 februarie 2022.

Citește și: Prietena Chinei și a lui Adrian Năstase nu mai lucrează la Directoratul Național de Securitate Cibernetică

Skabeieva, împreună cu soțul ei, Evgheni Popov (membru al Dumei), a fost sancționată de Departamentul de Stat al SUA în 2023, în parte pentru „talk-show-ul lor în care difuzează în mod predominant propagandă pro-rusă pentru războiul împotriva Ucrainei”.

Generalul rus susține că forțele ruse au „făcut un progres foarte serios”

Într-o înregistrare video postată miercuri pe X, fostul Twitter, de către jurnalista Julia Davis, fondatoarea Russian Media Monitor, un grup de supraveghere care traduce videoclipuri rusești, Skabeieva l-a întrebat pe Alaudinov despre încetinirea progresului rusesc în Harkov, al doilea oraș ca mărime din Ucraina.

Citește și: Ce caută președintele chinez în Europa. Ștefan Popescu, analist de politică externă: „China are nevoie să nu existe un Occident unit”

Fără a răspunde direct preocupărilor lui Skabeieva, Alaudinov a afirmat că forțele ruse au „făcut un progres foarte serios” și că „destul de mult teritoriu a fost eliberat”, indicând, din perspectiva sa, că Rusia a câștigat teritoriu.

Continuarea în Aktual24

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: aktual24.ro)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Sat de vânzare în Italia la prețul de un milion de euro | Aktual24

Un întreg sat a fost scos la vânzare în...

România contribuie la raportul NATO privind abuzul sexual în rândul femeilor din armată

Dezvăluirile recente din armatele aliate NATO arată o cultură...

Vibrația misterioasă care a zguduit planeta timp de nouă zile | Aktual24

Topirea unui ghețar a declanșat, în septembrie anul trecut,...