Un german, prins încercând să scoată din țară obiecte de patrimoniu

Data:

spot_img

Un german, prins încercând să scoată din țară obiecte de patrimoniu. La Punctul de Trecere Jimbolia polițiștii de frontieră au depistat într-un autoturism condus de un cetățean german obiecte de patrimoniu culturale clasate, informează agerpres.

Patrimoniul cultural mobil poate include „opere de artă, obiecte de cult, unelte, cărți, hărți, monede, timbre, instrumente, sau alte artefacte rezultate din activități umane, reprezentative pentru cunoștințele, credințele și valorile unei comunități, la un anumit moment în timp, se precizează pe site-ul oficial al Institutului Național al Patrimoniului.

Citește și: Știință, nu pseudoștiință. Sofia, la 102 ani, ia lecții de astronomie de la o profesoară din Elveția. Vrea să afle de unde vine încălzirea globală și dacă stelele dispar

Cetățeanul străin s-a prezentat vineri la Punctul de Trecere a Frontierei Jimbolia, județul Timiș, pe sensul de ieșire din România. La controlul autoturismului, polițiștii au găsit mai multe obiecte de patrimoniu:

„Printre obiectele identificate se numără monede romanice, catarame, ace de prindere, nasturi, pieptene. Conducătorul auto a declarat că a achiziționat aceste bunuri în mod legal din Moldova fără a cunoaște faptul că îi sunt necesare documente justificative pentru acestea, se arată în comunicatul de presă al Poliției de Frontieră.

Citește și: Director la Sf Pantelimon despre angajatele care au sesizat procuratura: „În fiecare zi în care profesează, defăimează ireversibil imaginea profesională a medicilor din întreaga țară”

Obiectele au fost înaintate în vederea efectuării unei expertize de specialiate, iar în funcție de rezultat se vor dispune măsurile legale necesare.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: politiadefrontiera.ro)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cum a început noul an școlar în Botoșani | Monitorul de Botoșani

Noul an școlar a început, luni, 9 septembrie, pentru...

Triada eMTB Xperience, competiție dedicată pasionaţilor de mountain biking

Triada eMTB Xperience, competiție dedicată pasionaţilor de mountain biking,...

Pompierii bistriţeni au intervenit pentru stingerea a peste 80 de incendii de vegetaţie în acest an

Pompierii bistriţeni au intervenit pentru stingerea a peste 80...

USR Timiș stabilește listele pentru parlamentare | Express de Banat

USR Timiș stabilește listele pentru parlamentare până la data...