Un grup de polonezi care iubesc România vizitează anual țara noastră la volanul unor Dacii vechi

Data:

spot_img

Un grup de polonezi auto-declarați fani ai României au ajuns, joi seară, la Oradea, într-o călătorie pe care o fac anual în țara noastră. Din drag de România, polonezii sunt și colecționari de mașini românești, în special de Dacii vechi, iar cu prilejul acestei călătorii au pornit la drum chiar cu aceste autoturisme, fără să se lamenteze că n-au aer condiționat ori servodirecție.

Președintele clubului, Mițhal Sowa (52 de ani), a ajuns la Oradea la volanul unei Dacia Break, veche din 1996. „Am cumpărat-o în urmă cu un an. Are mai puțin de 100.000 de km la bord și este în stare foarte bună”, a explicat Sowa (în fotografia principală) pentru BIHOREANUL, într-o română aproape perfectă. Fan convins al României, a învățat și limba, astfel că oricând ajunge aici, se înțelege fără probleme cu românii pe care îi întâlnește.

De profesie medic stomatolog în Cracovia, bărbatul a descoperit România în copilărie, când venea cu părinții pe litoralul românesc. În anul 2000, cu un grup de prieteni polonezi, a decis să revină în România, dar nu oricum, ci la volanul unei mașini Dacia 1300, pe care a cumpărat-o tot datorită pasiunii lui față de țara noastră.

Continuarea în Ebihoreanul.ro

Citește și: Turnătorul Bălăceanu Stolnici, celebrat de Academia Română, în Aula instituției, la împlinirea a 100 de ani

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Ebihoreanul.ro)

spot_imgspot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Trenuri electrice vor lega Timișoara de București și Cluj-Napoca | Express de Banat

A fost semnat contractul pentru achiziția a 37 de...

Procuroarea Felicia Popovici revine la șefia DNA Oradea | Bihoreanul

Procuroarea Felicia Popovici revine la conducerea Serviciului Teritorial Oradea...