Un liceu din Oradea va folosi un sistem de recunoaștere facială a elevilor

Data:

spot_img

Colegiul Național „Onisifor Ghibu” din Oradea are în plan pentru acest an instalarea unui sistem de recunoaștere facială a elevilor pentru accesul în clădire.

Directorul Iulius Timar speră că acest sistem va ajuta la menținerea unui climat de siguranță în unitatea de învățământ, dar îi va și disciplina pe elevi, care nu vor putea chiuli fără să lase „urme” digitale.

Măsură de prevenție

„Cea mai mare problemă pe care o are astăzi sistemul de învățământ este siguranța elevilor. Vedem peste tot în lume cazuri în care persoane neautorizate intră în școli și comit fapte nebunești. Îmi doresc să prevenim astfel de situații în școala noastră”, a declarat Timar, joi, pentru BIHOREANUL.

Citește și: Firma fostului șef al ISU Prahova care trebuia să evite tragedia de la Ferma Dacilor, 27 contracte cu statul

Concret, directorul vrea să achiziționeze un sistem de acces cu turnicheți, care vor fi montați la intrările în școală și care vor permite accesul după identificarea facială a elevului sau a profesorului. Pentru asta, toți dascălii și toți școlarii vor fi fotografiați, astfel încât camerele de vedere care vor fi montate să îi recunoască.

Iulius Timar a văzut un sistem similar într-o clădire de birouri din București și îl consideră oportun pentru unitatea de învățământ pe care o conduce. „În prezent, noi avem un portar și patru căi de acces în școală. Este evident că portarul, oricât de bine intenționat și de harnic ar fi, nu poate fi prezent în toate intrările simultan. Nici eu, dacă aș fi portarul, n-aș fi capabil. Noul sistem ne va oferi control asupra persoanelor care intră în școală. Siguranța trebuie să fie pe primul loc”, a spus directorul.

Acesta a luat în calcul și instalarea unui sistem de turnicheți deschiși de cartele, însă nu îl consideră util pentru o unitate de învățământ. Elevii și-ar putea da unii altora cartelele, eludând astfel regulile de acces. Dezavantajul recunoașterii prin amprentă facială este că o dată la doi ani toți elevii vor trebui fotografiați din nou, întrucât trăsăturile lor fizionomice se vor schimba.

Continuarea în Ebihoreanul.ro

Citește și: Fost membru CSM, angajat consilier pe lângă conducerea instanței supreme

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa imagine: Ebihoreanul.ro)

spot_imgspot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related