Un membru PNL cu vechime și-a dat demisia din organizație: „cumătria e criteriul de promovare pe lista de la alegerile parlamentare” | Ziarul de Iași

Data:

spot_img

Un membru PNL cu vechime și-a dat demisia din organizație: „cumătria e criteriul de promovare pe lista de la alegerile parlamentare”.

Demisia unui liberal cu state vechi în partid a provocat sute de reacții și comentarii pe rețeaua de socializare, dar amintește regula stabilirii celor care urmează să-i reprezinte pe ieșeni în Parlament.
În imagine, Liviu Brătescu (stânga) și foștii săi colegi de partid, candidați la alegerile din 2020

Anunțul demisiei din PNL afișat public de Liviu Brătescu pe o rețea de socializare a atras atenția asupra procedurii în care sunt alcătuite listele de candidați. „Tradiția” ultimelor runde de alegeri parlamentare arată inclusiv situații în care listele trimise la conducerile centrale ale partidelor se întorc consistent modificate, cu altă ordine – uneori și cu alte nume.

Citește și: Ocolul Silvic Bucovina este suspectat că a folosit nade feromonale pentru infestarea unei păduri sănătoase

Liviu Brătescu reclamă însă lipsa unei dezbateri menită să-i lămurească pe cei care decid asupra numelor de pe listă despre ce au candidații în plan să facă în Parlament.

Nu a fost nicio dezbatere pe marginea listelor de candidați

„Nu mi-aș putea găsi un astfel de loc într-o politică unde cumătria e criteriul de promovare pe lista de la alegerile parlamentare”, a subliniat el, aducând în discuție încrengăturile de rudenie – cea mai cunoscută dintre ele fiind deja antologică: nașul Costel Alexe, vicepreședinte al PNL, finul Sorin Afloarei, locul 2 pentru Camera Deputaților. Anterior, nașul Costel Alexe, președinte al Consiliului Județean, finul Sorin Afloarei, vicepreședinte al CJ.

Citește și: Împăratul e gol. Dezbaterea Trump-Harris, despre rezultate și marile dezinformări

Dacă la partid – lipsit de reacție la plecarea unui liberal cu state vechi – nu a fost nicio dezbatere pe marginea listelor de candidați, discuția s-a mutat în comentariile de la postarea lui Liviu Brătescu în care acesta își anunța plecarea din PNL.

Continuarea în Ziarul de Iași

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: ziaruldeiasi.ro)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

De ce refuză părinții să semneze „Contractul educațional”? Precizările ISJ Iași | Ziarul de Iași

De ce refuză părinții să semneze „Contractul educațional”, deși...

Prefectul județului Galați cere avizul pentru declararea stării de alertă

Prefectul județului Galați, Andreea-Anamaria Naggar, a solicitat ministrului Afacerilor...