Un miliard de lei pentru investiții în drumuri, rețele de apă și canalizare în județul Galați

Data:

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) a anunțat alocarea bugetului de 52,5 miliarde de lei, destinat Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Pentru cele 65 de unități administrativ-teritoriale (UAT) din județul Galați a fost repartizată suma de 1,06 miliarde de lei. Din acest total, 605,76 milioane de lei sunt destinate construirii și reabilitării drumurilor și podurilor, în timp ce diferența de 454,32 milioane de lei reprezintă finanțarea unor rețele de apă și canalizare.

Dincolo de faptul că suma solicitată în toamna anului trecut de UAT-urile gălăţene a fost de circa 21,4 miliarde de lei, evident disproporționată în raport cu alocarea totală, ar mai fi de menționat și faptul că, în regiunea de dezvoltare Sud-Est, din care face parte și Galațiul, repartizările au fost destul de echilibrate.

Citește articolul integral pe Viața-libera.ro

Citește și: VIDEO Zelenski, mesaj cu ocazia Zilei Victoriei împotriva nazismului: „Răul s-a întors. Din nou!”

spot_imgspot_img
Viața liberă
Viața liberă
Viața liberă este un ziar cotidian independent din Galați, fondat în decembrie 1989, care a apărut pe piață neîntrerupt de atunci. Versiunea online a ziarului are în medie 400.000 de vizitatori unici pe lună, subiectele abordate în ambele medii fiind cele cu impact social major, atât local, cât şi naţional şi internaţional, inclusiv cele de interes pentru diaspora. Publicaţia susţine proiectele şi iniţiativele benefice comunităţii din care face parte de 32 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Magazinele nu vor fi închise în weekend. Decizia lui Ciolacu

Magazinele nu vor fi închise în weekend, a declarat...

Chirica și Alexe nu au motive de îngrijorare, deși au 4 și 3 dosare penale

Chirica și Alexe nu au motive de îngrijorare până...

Circulația pe Podul Grant va fi redeschisă duminică, 31 martie

Circulația pe Podul Grant va fi redeschisă duminică, de...