Un nou eveniment Color the Village. Sute de voluntari au renovat case din satul Altringen | Banatul Azi

Data:

spot_img

Un nou eveniment Color the Village. Peste 500 de voluntari din toate colțurile țării au venit în micul sat Altringen din Timiș în acest final de săptămână.

Un festival de fapte bune, sute de oameni cu suflet mare care au venit să dea o mână de ajutor micului sat din Banat, tone de materiale și de alimente, acesta ar fi pe scurt rezumatul celor trei zile de Color the Village, ediția din acest an.

A șasea ediție a evenimentului a avut loc în acest sfârșit de săptămână în satul Altringen, din comuna Bogda, județul Timiș. Peste 500 de voluntari, din țară și străinătate au participat în cele trei zile de eveniment, vârful de participare fiind în ultima zi, când 400 de voluntari unici au lucrat pe 25 de șantiere deschise concomitent.

Citește și: Cum a afectat războiul Parcul Național Kamenskaya Sich din Ucraina. Consecințe de mediu

Voluntarii au lucrat efectiv la 27 de case, inclusiv fosta școală din Altringen. Dintre acestea 17 gospodării au fost în Altringen, 7 în Bogda, 2 în Sintar și una în Comeat. Însă, pentru a da un plus comunității, a fost refăcută complet împrejmuirea la parcul de copii din Altringen, a fost renovată stația de autobuz și monumentul german din sat.

Cea mai dificilă casă inclusă în proiect este cea a unei femei în vârstă ce locuiește în satul Sintar, unde decizia a fost ca toată casa să fie renovată, interior și exterior. Aici au fost făcute ample reparații structurale, reparații la acoperiș, s-au refăcut tavanele prăbușite, înlocuit ferestrele, s-a făcut o amplă igienizare și deratizare. Pentru finalizarea acestui proiect umanitar echipa Acasă în Banat va reveni la Sintar în perioada următoare.

Continuarea, în Banatulazi.ro

Citește și: Cum văd specialiștii și societatea civilă rezultatele alegerilor

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Asociația Acasă în Banat / Facebook)

spot_imgspot_img
Banatul Azi
Banatul Azihttps://www.banatulazi.ro/
Banatul azi este o publicație regională, cu un conținut generalist, care combină jurnalismul clasic cu editoriale, reportaje, interviuri, cu cel de tip new-media, care pune un puternic accent pe partea video.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related