duminică, 17 octombrie 2021
spot_img
AcasăDeutsche WelleUn nou pas promiţător în tratamentul diabetului şi obezităţii

Un nou pas promiţător în tratamentul diabetului şi obezităţii

Hormonii PIG şi PGL-1 sunt importanţi în combaterea diabetului de tip 2 şi a obezităţii. Cercetători din Germania, Elveţia şi SUA au testat în laborator un medicament dătător de speranţe în tratarea ambelor maladii.

Pentru a înţelege noile rezultate ale cercetării este nevoie de câteva cunoştinţe de bază în acest domeniu. Experimentele s-au concentrat pe doi hormoni endogeni de care se leagă speranţele oamenilor de ştiinţă de la Centrul Helmholtz din München, de la Centrul German pentru Cercetarea Diabetului (DZD), de la ETH Zürich şi Universitatea Indiana:  polipeptidul insulinotrop dependent de glucoză PIG şi peptidul 1 glocagon PGL-1. 

PIG şi PGL-1 se formează în tractul digestiv şi au un rol decisiv în stabilirea greutăţii corporale şi a asimilării de alimente. Un studiu publicat de revista de specialitate Cell Metabolism oferă câteva puncte importante pentru dezvoltarea unor medicamente care să trateze obezitatea şi diabetul de tip 2.

Experimente pe două tipuri de cobai

PIG acţionează asupra receptorilor din sistemul nervos central, respectiv din creier. El stimluează astfel producţia de insulină şi reduce nivelul glucozei din sânge. Până acum, însă, nu era clar cum funcţionează acest proces în detaliu.

Prima cercetătoare, Qian Zhang, şi echipa ei au avut la dispoziţie mai multe tipuri de cobai: şoareci sălbatici normali, dar şi şoareci modificaţi, cărora le lipsea un receptor PIG din creier. Cercetătorii au injectat hormonul PIG ambelor tipuri de cobai.

Deutsche Wellehttps://www.dw.com/ro
Deutsche Welle este un post de radio internațional din Germania. A început să emită regulat din anul 1953. Este membru ARD.Primul program în limba română a fost difuzat de postul de radio german la 19 august 1963. Și-a încetat activitatea pe 1 ianuarie 2012.Momentan, există un site în limba română.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE