Un nou proiect legislativ propune ca listele de candidați să cuprindă cel puțin 30% femei | Argeșul Online

Data:

spot_img

Un nou proiect legislativ propune ca listele de candidați să cuprindă cel puțin 30% femei. Partidele politice vor primi subvenții de la stat doar dacă îndeplinesc această condiție.

Acest lucru l-a decis azi Senatul României, aprobând prin vot un proiect legislativ înaintat de PNL. Pentru ca această prevedere să devină lege mai trebuie votată și de Camera Deputaților. După care urmează promulgarea de către președinte.

Citește și: Știință, nu pseudoștiință. Sofia, la 102 ani, ia lecții de astronomie de la o profesoară din Elveția. Vrea să afle de unde vine încălzirea globală și dacă stelele dispar

Prezența femeilor în politică este slabă

„Femeile reprezintă 52% din populația țării, dar prezența lor în politică rămâne slabă. Știți ce înseamnă asta? Politicile publice sunt făcute, în mare parte, fără experiența femeilor. ”, a transmis Alina Gorghiu, președinta PNL Argeș și ministru al Justiției.

Continuarea în Argeșul Online

Citește și: Andreea Ember, despre cum se face cercetarea în Franța: „Toți colaborează pentru ca cercetarea să nu fie oprită și cultura să ajungă în cele mai adânci pături ale societății.”

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: pixabay.com / HarinathR)

spot_imgspot_img
Sorin Simion
Sorin Simion
A debutat în 1990 la ziarul România Liberă şi de peste 28 de ani lucrează în presă scrisă: ziarele Adevărul şi Gardianul, dar şi pentru publicaţii locale din judeţele Argeş, Mureş şi Harghita. Din 1998 colaborează cu o revistă cu profil social şi cultural din Goteborg, Suedia, iar din toamna lui 2018 este co-fondator al site-ului de ştiri locale www.argesulonline.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

De ce refuză părinții să semneze „Contractul educațional”? Precizările ISJ Iași | Ziarul de Iași

De ce refuză părinții să semneze „Contractul educațional”, deși...

Prefectul județului Galați cere avizul pentru declararea stării de alertă

Prefectul județului Galați, Andreea-Anamaria Naggar, a solicitat ministrului Afacerilor...