Un nou proiect pe “drumul care unește”: Izvoarele Via Transilvanica | Săptămâna Online

Data:

spot_img

Via Transilvanica este numit “Drumul care unește” pentru că parcurge România de la nord la sud unind practic Moldova, Transilvania și Muntenia. Dar, la fel de bine poate să fie numit Drumul care uimește! pentru că Tășuleasa Social și frații Ușeriu au reușit să ne uimească aproape la fiecare pas făcut pe acest drum.

De la capacitatea lor nemaipomenită de a duce la bun sfârșit acest proiect amplu, până la fiecare mic detaliu din parcursul traseului. Piese de rezistență au fost desigur bornele kilometrice realizate din andezit de la Măgura Ilvei, de către firma Andezitul SRL, care apoi au fost prelucrate și transformate în opere de artă cu implicarea sculptorilor din România atașați de proiect.

Citește și: Alegeri în SUA. Donald Trump a câștigat alegerile prezidențiale

Acum a venit o nouă inițiativă și o nouă ocazie de bucurie sufletească, respectiv amplasarea unor izvoare pe traseul Via Transilvanica ale căror elemente sunt adevărate sculpturi amplasate în natură și foarte utile turiștilor care parcurg traseul. Apa este foarte importantă pe un asemenea traseu și prin această nouă etapă se valorifică și izvoarele, dar și apa potabilă de rețea de pe traseu.

Operele de artă de pe traseu vor stimula în mod sigur realizarea de fotografii și vor deveni locuri instagramabile, crescând astfel notorietatea traseului dar și a artiștilor.

“Via Transilvanica este un proiect construit pe valori în care credem de peste 24 de ani. Una dintre cele mai importante e să faci lucruri cu sens. Pe baza ei s-au realizat și cele cinci izvoare pe care le-am amplasat în două din cele șapte regiuni de pe traseu, Bucovina și Ținutul de Sus. Aceste izvoare sunt o utilitate, dar și adevărate opere de artă, inspirate din deja iconicele borne kilometrice de andezit’, au anunțat reprezentanții Via Transilvanica.

Continuarea, în Saptamana.online

Citește și: BREAKING Alegeri în SUA. Republicanii obțin majoritate în Senat

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Via Transilvanica / Facebook)

spot_imgspot_img
Ion Lucian Petraș
Ion Lucian Petraș
Ion Lucian Petraș este editor al publicației bistrițene Săptămâna online. Ofițer în rezervă, analist de intelligence și jurnalist. Are o experiență bogată în analiza de intelligence, este expert în domeniul securității naționale și vrea să contribuie la dezvoltarea spiritului civic prin lansarea acestui săptămânal și alte proiecte civice interesante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Știrile false în perioada interbelică: „Al Capone ar fi locuit în Oradea” | Bihoreanul

Știrile false în perioada interbelică: „Al Capone ar fi...

Sighet sau „închisoarea miniștrilor”. Oamenii care au transformat penitenciarul în memorial | Puterea a Cincea

Sighet sau „închisoarea miniștrilor”. Penitenciarul de la Sighet este...

Un agresor sexual din Bihor, eliberat, a atacat din nou un minor | Bihoreanul

Petru Lucaci, un bărbat din localitatea Hotar, eliberat recent...