miercuri, 27 octombrie 2021
AcasăNewsletterUn nou tratament, folosit împotriva Covid-19, la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara

Un nou tratament, folosit împotriva Covid-19, la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara

Medicii de la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara au inclus în lista schemelor de tratament, destinate bolnavilor infectați cu noul coronavirus, un medicament folosit, până acum, în tratarea inflamațiilor generale cronice, îndeosebi a artritei reumatoide. 

Este vorba de anticorpi monoclonali anti-receptor Interleukină 6. Sunt studii care demonstrează că acest tratament ar reduce nevoia de ventilație mecanică la pacienții, infectați cu SARS-CoV-2, care au fost diagnosticați cu pneumonie.

Anticorpii monoclonali imită anticorpii, generați de organismul uman, pentru a lupta împotriva infecțiilor, iar Interleukina 6 este o proteină produsă de celulele imune ale organismului. În urma administrării tratamentului, s-a constatat că, în cazul pacienților cu forme moderate și severe de boală, a existat o îmbunătățire a stării de sănătate.

„Avantajul este că poate fi administrat în secție și nu este nevoie ca pacientul să fie transferat în Terapie Intensivă, cum este în cazul plasmei sau al Remdesivirului și atunci se degrevează Secția de Terapie Intensiva de aceste cazuri”, a spus conf. dr. Voichița Lăzureanu, coordonatorul Compartimentului de Terapie Intensivă Boli Infecțioase, din cadrul unității sanitare.

Express de Banathttps://expressdebanat.ro/
Cotidianul online Express de Banat ce a apărut pe piața media la 15 noiembrie 2011, redă în timp real ceea ce se petrece în județul Caraș-Severin și Timiș, dar prezintă și povești de viață, performanțe sportive sau subiecte controversate, care stârnesc reacții numeroase din partea cititorilor. Express de Banat se adresează totodată mediului de afaceri, fiind aduse în atenția publicului business-uri de succes sau oportunități de afaceri. Într-o eră a internetului, promovarea produselor și serviciilor dumneavoastră pe site-ul Express de Banat înseamnă garantarea unor clienți noi și menținerea companiei în prim plan.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE