Un nou val de explozii în Liban. Au fost detonate staţii radio portabile ale Hezbollah | The Epoch Times

Data:

spot_img

Un nou val de explozii în Liban. Staţiile radio portabile utilizate de Hezbollah au explodat miercuri după-amiază târziu în sudul Libanului şi în suburbiile sudice ale Beirutului, au declarat o sursă de securitate şi un martor, amplificând şi mai mult tensiunile cu Israelul, la o zi după explozii similare lansate prin intermediul pagerelor grupării, transmite Reuters.

Potrivit sursei citate, cel puţin una dintre explozii a avut loc în apropierea unor funeralii organizate de gruparea Hezbollah, susţinută de Iran, pentru cei ucişi cu o zi înainte, când mii de pagere utilizate de grup au explodat în întreaga ţară şi au rănit mulţi dintre militanţi.

Citește și: În disputa MJ-CSM privind transferul datelor sistemului judiciar a câștigat instanța supremă, instituție care nu face parte din proiect

Staţiile radio portabile au fost achiziţionate în urmă cu cinci luni

Gruparea, care a fost dezorganizată pentru scurt timp de atacurile asupra pagerelor, a declarat miercuri că a atacat poziţii de artilerie israeliene cu rachete, în prima lovitură împotriva duşmanului său de când exploziile au rănit mii de membri ai săi în Liban şi au ridicat perspectiva unui război mai amplu în Orientul Mijlociu.

Staţiile radio portabile au fost achiziţionate de Hezbollah în urmă cu cinci luni, cam în aceeaşi perioadă în care au fost cumpărate pagerele, a declarat o sursă de securitate.

Citește și: Milionarii plajelor în care statul român a investit un miliard de euro. INFOGRAFIC

Agenţia israeliană de spionaj Mossad, care are o lungă istorie de operaţiuni sofisticate pe teritoriu străin, a plasat explozibili în pagerele importate de Hezbollah cu luni înainte de detonările de marţi, au declarat pentru Reuters o sursă de securitate libaneză de rang înalt şi o altă sursă.

Bilanţul morţilor a crescut la 12, inclusiv doi copii, a declarat miercuri ministrul libanez al Sănătăţii, Firass Abiad. Atacul de marţi a rănit aproape 3.000 de persoane, inclusiv mulţi dintre luptătorii grupării militante şi trimisul Iranului la Beirut.

Continuarea în The Epoch Times

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: epochtimes-romania.com)

spot_imgspot_img
The Epoch Times - România
The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Inginerii de la NASA pornesc propulsoare nefolosite de zeci de ani pe Voyager 1 | Aktual24

Inginerii de la NASA pornesc cu succes propulsoare nefolosite...

Dronele ucrainene au aruncat în aer un depozit rusesc de arme  | The Epoch Times

Dronele ucrainene au aruncat în aer un depozit rusesc...

Inventatorul pagerului este un evreu cu origini românești | Aktual24

Inventatorul pagerului este un evreu cu origini românești. Pagerul este...