vineri, 20 mai 2022
AcasăNewsletterUn orădean mutat la ţară îşi premiază consătenii care fac curăţenie pe...

Un orădean mutat la ţară îşi premiază consătenii care fac curăţenie pe uliţe

În urmă cu mai bine de zece ani, când a luat decizia de a se muta din Oradea în Săbolciu, un sat din comuna Săcădat, Claudiu Onuţan a crezut că va trăi acolo în tihnă, într-un mediu armonios, curat, lipsit de poluarea specifică oraşului. N-a fost chiar aşa, descoperind repede că viaţa boemă de la ţară este, de fapt, „contaminată” de gunoaie.

Dezamăgit de consătenii care aruncau gunoaiele pe unde apucau, cel mai adesea chiar la intrarea în sat, orădeanul a decis să ia atitudine şi i-a convins pe oamenii locului să facă curăţenie în sat. Cot la cot, cei mici şi cei mari…

Claudiu a învăţat de mic să iubească natura şi, probabil şi din acest motiv, pe când avea 28 de ani, s-a hotărât să se mute dintr-un apartament din Decebal în casa bunicilor lui, din satul Săbolciu. Alături de soţia lui, Alexandra (foto), a visat că vor avea un trai în linişte, fără poluare, agitaţie şi ambuteiaje.

În 2016, cei doi soţi au înfiinţat, în curtea gospodăriei lor, un atelier de vopsitorie şi recondiţionare a jantelor de autoturisme, Antora Met. Priceput în acest domeniu, Claudiu a ştiut că, dacă vrea să le ofere calitate clienţilor, trebuie să investească, aşa că şi-a cumpărat din Spania un strung special, iar tot acolo a învăţat şi să-l folosească. „Spre deosebire de alte ateliere, noi folosim tehnica „diamond cut”, este un strung care oferă un finisaj strălucitor”, spune Claudiu. Antreprenorul în vârstă de 39 de ani e ajutat la muncă de soţie şi de alţi cinci angajaţi.

Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE