Un politician mason din Giurgiu care vrea să ajungă magistrat oprește mașina în trafic și filmează un rival | VIDEO

Data:

spot_img

Un politician mason din Giurgiu care vrea să ajungă magistrat oprește mașina în trafic și filmează un rival.

Printre cei 475 de viitori procurori și judecători care au fost admiși direct în profesie, în baza unui concurs și a vechimii de jurist, se numără și Emil Gabriel Vucă (54 de ani), în prezent avocat din Giurgiu.

Fost apărător al generalului Cătălin Voicu, avocatul este și consilier județean PSD. Vucă a fost suprins de camerele de luat vederi în timp ce a oprit mașina în mijlocul drumului și a început să filmeze cu telefonul un rival din oraș.  

Fost procuror cu grad de tribunal și actual avocat, Vucă țintește un post de judecător în Giurgiu.

Un politician mason din Giurgiu filmat cum filmează un rival

Emil Gabriel Vucă a fost înregistrat de o cameră de luat vederi, la sfârșitul anului trecut, când cere șoferului să oprească mașina în mijlocul drumului ca să filmeze un rival care a intrat pe sens interzis.

Autoturismul este condus de șoferul acestuia – un fost polițist de la Rutieră, iar avocatul coboară din mașină și începe să filmeze autoturismul condus de cel cu care se află în dușmănie. În spatele lui, alt șofer așteaptă ca avocatul să termine „treaba”.

Portalul instanțelor adună mai multe dosare în care Vucă contestă sancțiunile primite din partea polițiștilor rutieri. Cele mai multe dintre ele au rămas definitive, după ce contestațiile i-au fost respinse.

YouTube video

Cine este Vucă

Emil Vucă este un personaj cunoscut în Giurgiu. Este singurul avocat care are biroul în incinta Tribunalului Giurgiu, instanța condusă de vechea sa prietenă Adriana Pencea, delegată între timp judecător la Curtea de Apel București.

Ca avocat a reprezentat de-a lungul anilor membri ai clanurile interlope din orașul de pe malul Dunării. Astfel, în 2011 el era apărătorul lui George Ionuț Tănăsoaia, poreclit Gypsy Gypsanu, cel care l-a ucis într-o încăierare pe bachetbalistului american Hardy Chauncey.

Tot în 2011, Vucă era consilier local și prim-vicepreședintele PSD Giurgiu. În urma scandalului, s-a autosuspendat din partid și a devenit city manager al municipiului Giurgiu.

Citește și: Judecătoarea Daniela Panioglu, după ce a fost exclusă a 5-a oară din magistratură: „Justiția nu mai este o putere, ci o vulnerabilitate națională”

Ce spunea Ponta despre avocatul social democrat

La momentul respectiv, președintele PSD, Victor Ponta a declarat pentru Hotnews.ro că i-a cerut avocatului Emil Vucă, să renunțe a-l reprezenta pe suspectul în cazul crimei de la Giurgiu.

„Ori alege să rămână în PSD, ori rămâne avocatul criminalilor”, a declarat Victor Ponta pentru HotNews.ro. Vucă a ales a doua variantă.

Tot el a fost avocatul generalului (r) Cătălin Voicu, condamnat la 7 ani închisoare, în 2013, pentru fapte de corupție. Vucă l-a reprezentat pe Voicu când a fost eliberat condiționat din penitenciar. Detalii, aici.  

În 2020, Vucă revine în PSD. „Îi urez bun (re)venit în echipa PSD Giurgiu domnului avocat Emil Vucă, un prieten de-al nostru şi un PSD-ist de seamă. Revenirea lui alături de noi este un câştig pentru organizaţia noastră şi împreună vom coordona campania pentru alegerile locale”, declara în iunie 2020 preşedintele executiv al PSD Giurgiu, Marian Mina.

„Am ajuns la concluzia că este timpul să mă realătur echipei PSD din care am făcut parte şi faţă de care am stat deoparte o perioadă, din motive personale. PSD este singurul partid din care am făcut parte şi am să îmi ţin acest obicei”, a declarat la rândul lui avocatul Vucă.

Ulterior a candidat la alegerile locale și a fost ales consilier județean din partea social democraților.

Afacerist și mason

El este și secretarul asociației Ordinului Cavalerilor Creștini – Otopeni. Asociația este condusă de Gabriel Marin – președinte, Adrian Toia vicepreședinte și Emil Vucă secretar.

Vucă este și mason. El este membru în asociația Marea Lojă Națională din România (MNLR) București și membru în Ordinului Cavalerilor Ospitalieri M.P.A.O.S.M. – S.O.S.J.J. – Cavaleri de Malta.

Avocatul Vucă, viitor magistrat este și om de afaceri. Potrivit termene.ro, el deținea în 2022 jumătate din firma SC David Ager SRL din București și 100 părți sociale din SC Rastem Standard 33 din Giurgiu.

În prima firmă a fost asociat cu un anume Gabriel Marius Boțoroagă, afacerist trimis în judecată în 2022 sub acuzația de complicitate la evaziune fiscală. Dosarul fața de partenerul de afaceri al lui Vucă a fost închis după decesul acestuia, în aprilie 2022.

A doua firmă, Rastem Standard 33 are ca obiect de activitate „lucrări de construcții a drumurilor și autostrăzilor”. A avut anul trecut o cifră de afaceri de 152.000 de lei și un profit declarat de 2800 de lei. În ianuarie 2024, Vucă era administrator al firmei.

Fost poliţist, plecat din Ministerul de Interne în urma unui scandal, Emil Vucă a fost şi procuror şef adjunct la Parchetul Giurgiu. Până în 1997 a fost polițist, dar a părăsit MAI după un incident cu șoferul unui TIR în Vama Giurgiu. În 1998 se face procuror, dar pleacă din magistratură în 2006 în circumstanțe neclare.

Citește și: Trei procurori vor să ancheteze magistrați, CSM nu i-ar dori ca desemnați

Un politician mason din Giurgiu, la mâna lui Iohannis

Potrivit ultimei declarații de avere, depusă în calitate de consilier județean PSD, în 2022, Vucă a câștigat în 2022 din activitatea de avocatură 94.000 de lei.

El mai deține, împreună cu familia, șase terenuri în Giurgiu, trei case de locuit, două autoturisme și încasează o indemnizație de consilier județean în valoare de 13000 de lei/an.

L-am întrebat pe Vucă dacă va ieși din politică, din afaceri sau din masonerie dacă va fi numit judecător. „O să vedeți la timpul potrivit, vreți să vă spun dinainte?”, a fost răspunsul lui Vucă, după care a închis telefonul.

Lista viitorilor magistrați urmează să fie promulgată, prin decret, de președintele Klaus Iohannis.

Potrivit datelor CSM, La Tribunalul Giurgiu sunt 10 posturi vacante de judecător. Președintele instanței este numit cu delegație.

Fenomenul delegărilor la Giurgiu

În cazul Secției penale – pepiniera de judecători preferată de conducerea Curții de Apel București – trei judecători ai instanței sunt delegați la Curtea de Apel București și unul la Inspecția Judiciară.

În același timp, tot la Secția penală, trei judecători cu domiciliul în Capitală sunt delegați la Tribunalul Giurgiu, doar doi judecători fiind titulari pe post.

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a explicat, recent, cum a reuşit să stopeze ieşirile din sistemul judiciar, ea precizând că în această lună aproximativ 700 de procurori şi judecători noi vor intra în sistem.

„Partea bună este că împreună cu CSM am reuşit să îndeplim procedurile astfel încât acum. în luna martie, să intre fie de la INM, fie prin examen direct, aproximativ 700 de procurori şi judecători noi.

Cred că suntem pe drumul cel bun şi cu resursele umane. Cred că într-un an, problema resurselor umane va fi lăsată cumva în spate, vom avea nişte scheme populate cu oameni pregătiţi”, a precizat Alina Gorghiu.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Virgil Burlă
Virgil Burlă
Virgil Burlă este jurnalist din 2000. A început la Iași, apoi a continuat la București, unde s-a specializat ca reporter pe domeniul justiției. Mai colaborează cu Europa Liberă România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cult Research: „Viitorul copiilor în votul părinților”

Studiul „Viitorul copiilor în votul părinților” a fost realizat...

Manea electorală pentru liberalul Ciucă compusă de un misogin notoriu

Manelistul Dani Mocanu a compus o melodie pentru candidatul...