Un primar din Iași, la al zecelea mandat. Rezultatele aproape finale ale alegerilor locale (în județ mai lipsea aseară un singur raport, de la unul din cele 98 de birouri electorale de circumscripții locale) arată evoluții interesante dincolo de numărul de voturi obținut de candidații la primării și la șefia Consiliului Județean.
Comuna Grajduri rămâne pe mâna celui care o conduce de la sfârșitul lui 1989, reales acum pentru al nouălea mandat – sau al zecelea pentru Constantin Zamfirache (foto), dacă numărăm și jumătatea până la primele alegeri, din 1992.
La Mironeasa găsim un exemplu de succes în familie: primărița, soțul ei, fiul și nora s-au aflat cu toții pe lista candidaților PNL, însă nora, plasată strategic la poziția 15 de la Consiliul Local (care are 15 locuri), a rămas pe dinafară.
Citește și: Primarii USR din București reclamă penal că le-au fost furate voturi
O poveste tot încâlcită la Rediu
Primăria Rediu a fost câștigată de reprezentantul PNL cu cel mai mic procent de voturi din județ, doar 28,92%, la o prezență de 50,74% din populația cu drept de vot a comunei. Însă Consiliul Local va avea o configurație și mai încâlcită decât în mandatul care se încheie, când au fost 6 consilieri USR, 4 PMP, PNL și PSD câte 2 și unul de la Pro România. Din toamnă, de când rezultatele alegerilor din 9 iunie se vor vedea și practic, mozaicul de la Rediu va arăta așa: PSD și PNL (care a absorbit filiala locală PMP) cu câte 4 aleși, USR 3, Forța Dreptei 2, iar PUSL și AUR câte unul.
În topul audienței urmează Mihai Chirica, reales primar al Iașului cu unul din cele mai mici procentaje înregistrate în județ, 32,24%.
Continuarea, în Ziaruldeiasi.ro
Citește și: Unde sunt voturile REPER. Partidul acuză fraude în procesele verbale de la secțiile de vot
Urmăriți PressHUB și pe Google News!