Un răcnet numit AUR

Data:

Un răcnet numit AUR. Se scrie mult în aceste zile despre revenirea fascismelor. Nu a unui fascism omogen, ci mai degrabă a unor inițiative politice care apelează la frustrări, fobii şi nelinişti, să le spunem, postmoderne.

Liberalismul politic este denunțat ca lipsit de rădăcini şi de suflet. Se propagă ideea unei tămăduiri” a corpului politic. Astfel intra în scenă demagogii populişti, pseudoprofeţi şi şamanii în căutare de prozeliți.

Citește și: Premiile Europene pentru Patrimoniu, acordate restaurării Bisericii Evanghelice Săsești din Alma Vii și Bisericii Sfântul Mihail din Cluj-Napoca (FOTO | VIDEO)

Huliganismul este un modus operandi politic pentru AUR

AUR face din huliganism un modus operandi politic. Este exact opusul moderaţiei. Este deliberat indecent, zgomotos, agresiv. Este întruchiparea unei ţâfne de ţoapă jignită.

La Timișoara, comandoul AUR a sabotat dezbaterea democratică prin zbierete şi urlete. Nu se va opri acolo. Inițial inventată în structurile dezinformării, formaţiunea este acum autopropulsată.

AUR este o mișcare extremistă, antiprocedurală şi, în fond, anticonstituţională. Apelează la violenţă verbală şi, uneori, chiar la aceea stradală.

Citește și: Allianz-Țiriac Asigurări se alătură Fundației Metropolis cu o sponsorizare de 1 milion de euro pentru construcția celei mai mari clinici de psihiatrie pediatrică

AUR privește admirativ spre Est din rațiuni politice, ideologice şi psihologice

Urmărește intimidarea adversarilor şi înregimentarea fanatică a adepţilor. Asemeni cuziştilor şi legionarilor în anii interbelici, asemeni comuniștilor după 23 august 1944, AUR disprețuiește democrația şi tot ceea ce înseamnă spiritul legilor.

AUR privește admirativ spre Est din rațiuni politice, ideologice şi psihologice. AUR este putinismul în costum național românesc. O făcătură sinistră.

Niciun intelectual demn de acest nume nu poate intra în acest amalgam de isterie şovină şi pompierism patriotard.

Preluare din Puterea a cincea

Citește și: Ana Blandiana, distinsă cu Premiul Prinţesa de Asturia pentru Literatură: Consider că e o mare victorie pentru poezie și pentru România

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

[td_block_11 custom_title="Related Article" limit="1" post_ids="328426"]
spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Candidatura ratată a domnului Iohannis la șefia NATO. Lecții de învățat

Domnul Klaus Iohannis a fost candidat la funcția de...

Țopăieli, țoape și țepe | Revista22

Țopăieli, țoape și țepe. Degradarea politică e însă globală:...

Traficanții de arme n-ar trebui să se plângă de imigranții ilegali

Patru lucruri mari și late trec ilegal granița dintre...

Cei doi mari bolnavi

Cei doi mari bolnavi. Dezbaterea televizată de joi între...