sâmbătă, 22 ianuarie 2022
AcasăNewsletterUn raport care dă fiori bolnavilor. În spitalele ieşene se poate muri...

Un raport care dă fiori bolnavilor. În spitalele ieşene se poate muri cu zile ca în incendiul de la Balș

Mai multe spitale sunt: fără autorizaţie de securitate la incendiu sau cu instalaţii electrice suprasolicitate.

Un raport care arată deficienţele tuturor secţiilor de anestezie şi terapie intensivă de la spitale din ţară scoate la iveală nereguli grave inclusiv la unităţi medicale ieşene. În momentul controlului, care a fost efectuat la finalul anului trecut, în Iaşi existau trei spitale fără autorizaţie de securitate la incendiu, în cazul a şase spitale s-a descoperit că instalaţiile electrice sunt suprasolicitate sau folosite cu improvizaţii. Totodată, pompierii au descoperit că nu se asigură condiţii de evacuare în situaţii de urgenţă în şapte unităţi medicale. În urma incendiului care a avut loc pe 14 noiembrie 2020 la Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piatra Neamţ în unităţile sanitare care au secţii ATI au fost făcute o serie de controale de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

Printre aspectele avute în vedere în timpul controalelor s-au numărat: verificarea avizării-autorizării clădirilor în care se află secţia ATI, dacă funcţionează instalaţiile de detectare, semnalizare, alarmare şi stingere a incendiilor, dacă secţiile ATI sunt dotate cu stingătoare, dar şi verificarea documentelor care să ateste funcţionarea în condiţii de siguranţă a instalaţiilor electrice şi a altor instalaţii şi echipamente specifice din secţia ATI. Printre acestea se numără substanţele anestezice inflamabile, buteliile de oxigen, instalaţiile aferente staţiilor de oxigen etc. Una dintre principalele nereguli găsite în timpul controalelor la secţiile ATI din spitalele ieşene a fost funcţionarea fără autorizaţie de securitate la incendiu. În această situaţie se aflau trei spitale din Iaşi la momentul controlului: Spitalul de Copii „Sf. Maria”, Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” şi Institutul de Boli Cardiovasculare „Prof. dr. George I.M. Georgescu”. La Spitalul „Parhon” până la finalul acestui an urmează să fie renovată complet Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă, iar la Spitalul de Copii se află în proces de reabilitare în această perioadă, fiind vorba despre un proiect de 121 milioane de lei.

Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE