Un registrator medical a dat în judecată spitalul pentru că „sporul de scaun” era prea mic. În spitale, simplul stat pe scaun reprezintă cel puțin „condiții deosebite de lucru”, dacă nu chiar condiții „deosebit de periculoase” de lucru. Cel puțin, asta rezultă dintr-o sentință pronunțată în prag de Crăciun de magistrații Tribunalului ieșean.
Judecătorii nu au lămurit ce ar însemna totuși condiții normale de lucru, dacă până și privitul unui ecran trebuie recompensat financiar. Neclar este și cum ar putea fi catalogate locuri de muncă precum cele ale pompierilor sau minerilor, dacă simpla utilizare a unui calculator poate fi „deosebit de periculoasă”.
La începutul lunii februarie, T.R. și-a chemat în judecată angajatorul, respectiv Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria”, cerând anularea unui act adițional la contractul său individual de muncă. Bărbatul se angajase la sfârșitul lui 2017 ca registrator medical principal în cadrul Unității Funcționale Arși.
Avea ca atribuții înregistrarea pacienților internați, a foilor de observație a acestora, ținerea evidenței bolnavilor, cu introducerea în sistemul informatic a investigațiilor efectuate și a tratamentelor aplicate.
Nemulțumit de noul spor primit
Pe 12 decembrie anul trecut, i s-a adus la cunoștință faptul că urmează să fie aprobată o nouă organigramă a spitalului, iar postul său va fi desființat. Avea trei zile la dispoziție pentru a alege să intre în perioada de preaviz de 20 de zile dinaintea concedierii sau să accepte un post vacant, tot de registrator medical, dar în cadrul Secției Chirurgie Plastică, urmând să țină evidența bolnavilor din această secție, dar și din compartimentul de arși. A ales schimbarea locului de muncă, fiind întocmit actul adițional corespunzător la contractul de muncă.
Nu era o simplă schimbare pe hârtie a locului de muncă. La primul salariu, a observat o reducere de 1.000 de lei. La Chirurgie Plastică primea un spor pentru „condiții deosebite” de lucru în valoare de 313 lei lunar.
Anterior, pe când lucra exclusiv la Unitatea Funcțională Arși, primea un spor pentru „condiții deosebit de periculoase”, în valoare de 1.321 lei lunar. Precizase conducerii spitalului că nu este de acord cu salarizarea, dar fără niciun rezultat.
Continuarea în Ziarul de Iași
Citește și: Ministrul propus de PSD la Justiție, venituri de 3 milioane de lei în 4 ani
Urmăriți PressHUB și pe Google News!
(sursa foto: pixabay.com/ StartupStockPhotos )