Un şofer UBER din Iași a escrocat prin metoda COVID cinci femei, cu zeci de mii de lei

Data:

Individul care păcălit cinci pensionare făcându-le să creadă că fiii şi fiicele lor sunt în stare gravă la spital cu Covid 19 şi au nevoie de bani pentru a supravieţui, este şofer de Uber.

Sorin Marius Dascălu, de 43 de ani a reuşit să scoată o groază de bani de la femeile înspăimântate însă a fost prins în flagrant delict de către poliţiştii de la Biroul de Investigaţii Criminale Iaşi şi Direcţia de Operaţiunui Speciale Iaşi când ieşea pe poarta unei case din Răducăneni cu suma de 5.000 de lei, luaţi de la o pensionară. 

Cea mai mare „lovitură” dată de Dascălu a fost la începutul lunii noiembrie, pe data de 7. Atunci, acesta a sunat o femeie şi s-a dat ca fiind asistent medical şi că îl reprezintă pe un medic cunoscut din Iaşi.

El a ţinut-o de vorbă pe femeie o oră la telefon, timp în care i-a spus că fiul ei a fost diagnosticat cu Covid 19, este în stare gravă la terapie intensivă şi ar avea nevoie de bani pentru achiziţionarea unui „aparat de respirat”. Femeia i-a dat „asistentului medical” suma de 1.200 de lei, 200 de euro şi două carduri cu tot cu PIN, de pe care Dascălu a extras aproape 30.000 lei.

A doua victimă a fost escrocată pe 9 noiembrie, atunci când a sunat o pensionară care a intrat în panică atunci când i s-a spus că fiica sa se află la terapie intensivă şi are nevoie de „aparatul de respirat”. Pensionara i-a dat suma de 13.000 lei. O altă „lovitură” a lui Dascălu a fost dată pe 28 noiembrie, când a reuşit să ridice 20.000 de lei de la o pensionară căreia i s-a spus că fiul ei este în stare gravă la spital şi tot în aceeaşi zi, Dascălu – trimisul „doctorului” a ridicat de la o altă femeie suna de 5.000 de lei.

Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul: