Un spital județean rămâne fără medici. De ce demisionează aceștia | Monitorul de Botoșani

Data:

spot_img

Un spital județean rămâne fără medici. De ce demisionează aceștia? Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati din Botoșani nu va mai avea doctori, dacă conducerea nu va implementa măsuri menite să îmbunătățească condițiile pentru o desfășurare normală a activității acestora.

Spitalul Judeţean pare mai aproape ca niciodată de un colaps în rândul medicilor. Serviciul de imagistică medicală din cadrul celui mai mare spital din Moldova pare să fi devenit călcâiul lui Achile şi poate îngenunchea întreaga activitate medicală a unităţii care tratează pete 1500 de bolnavi.

Asta pentru că, în ciuda numărului foarte mare de pacienţi din spital, doar trei medici asigură tot ceea ce înseamnă radiografii, ecografii, computer tomografii sau RMN-uri.

Lipsa de medici radiologi afectează ca un joc de domino aproape toate secţiile celei mai mari unităţi sanitare din Moldova.

Mulţi doctori ameniţă că îşi vor da demisia din gărzi, iar unii chiar au făcut deja acest pas.

Conducerea spitalului limitează numărul de investigații imagistice. Medicii riscă foarte mult

Asta pentru că spun că sunt pasibili de malpraxis deoarece sunt constrânşi de conducerea spitalului să limiteze numărul de investigaţii imagistice de care au nevoie stringentă pentru a putea pune diagnostice corecte.

Citește și: Împrumuturile bizare făcute de Hubert Thuma, liberalul care țintește un nou mandat la șefia CJ Ilfov

Potrivit conducerii Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Mavromati, la ora actuală în spital ar trebui să activeze 12 medici radiologi.

În activitate sunt doar trei, dintre care unul la Pediatrie şi doi în clădirea principală, din strada Marchian. Mai mult, unul dintre cei doi medici şi-a depus demisia, începând cu data de 10 iulie.

Posturi scoase la concurs, dar nu s-a prezentat nimeni

Situaţia este de-a dreptul disperată, având în vedere faptul că posturile au fost scoase la concurs, dar nu s-a prezentat nimeni.

„În ultimul an, până în luna martie 2024, trei medici radiologi au plecat din cadrul SJU, fie prin pensionare, demisie sau concediu fără plată, situaţii care au accentuat deficitul de medici radiologi în cadrul Laboratorului de radiologie şi imagistică medicală.

Citește și: Cum a dispărut averea primarului din Mangalia după ce a început o anchetă a DNA

Conducerea SJU a întreprins demersuri de scoatere la concurs a două posturi, dar cu toate acestea, în perioada de depunere a dosarelor nu s-a prezentat niciun candidat”, a precizat Ioan Asaftei, purtătorul de cuvânt al SJU Mavromati.

Continuarea în Monitorul de Botoșani

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: pixabay.com/ geralt)

spot_imgspot_img
Monitorul de Botoșani
Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Alfred Bulai a fost dus din arest la spital

Alfred Bulai a făcut infarct chiar în ziua în...

A murit Dorin Presecan, fost actor al Teatrului Regina Maria din Oradea | Bihoreanul

Dorin Presecan, fost actor al teatrului Regina Maria din...