Un stat mafiot: Băcăoanu face bloc ilegal, Chirica nu-l demolează de 5 ani, ieșeanul revoltat ia 5.000 de euro amendă

Data:

 Mihai Popa are bloc lipit de curtea casei, aproape să-i dărâme gardul
* Dezvoltatorul Radu Băcăoanu a construit fără autorizație: din două apartamente a făcut 14
* Instanța a anulat definitiv autorizația, urmarea trebuind să fie demolarea
* Mihai Chirica a refuzat să o facă, mergând chiar prin cartier să convingă oamenii
* Vecinul revoltat a cerut instanței să oblige Primăria să demoleze blocul ilegal
* Instanța a stabilit că simplul ieșean nu are calitate procesuală, iar cheltuielile de judecată se ridică la 5.000 de euro
* Blocul e în picioare, Chirica e tot primar, ieșeanul e bun de plată cu dreptatea în mână
* Distopie totală: suntem gubernie rusească la marginea Siberiei

La Iași, cine dorește să se facă dreptate, iar dezvoltatorii care încalcă legea să fie sancționați, riscă să își piardă averea. O arată cazul lui Mihai Florin Popa, un ieșean pus la zid de judecători după ce a cerut ca o clădire ilegală, învecinată cu locuința sa, să fie demolată.

Există de cinci ani o sentință definitivă prin care s-a anulat autorizația acestei construcții, dar acest lucru nu a contat: Popa a pierdut procesul, în primă instanță, și pus la plata a 5.000 de euro cheltuieli de judecată. Acest lucru în rejudecare, după ce, inițial, la aceeași instanță, câștigase el procesul! 

Haiducie: n-a respectat nimic din autorizație

Mori falit cu dreptatea în mână: astfel o arată situația lui Mihai Florin Popa, un ieșean ce deține o casă pe strada Valter Mărăcineanu, în Tătărași, exact în vecinătatea unui imobil ridicat ilegal de firma Sitera Development a dezvoltatorului Radu Băcăoanu.

Primăria a autorizat aici, în 2013, ca societatea să construiască două apartamente. Firma a construit 14. În plus, nu a respectat caracteristicile volumetrice ale zonei și armonizarea cu clădirile învecinate, doar case.

În plus, acesta trebuia să facă 14 locuri de parcare, lucru care nu s-a întâmplat. Mai mult, în loc de P+2 și acoperiș șarpantă, cum era trecut în certificatul de urbanism, în autorizație a fost trecut P+2 + etaj tehnic + terasă.

Citește articolul integral în Reporteris

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un om de afaceri din Sibiu cere 3,4 milioane de euro daune, unei redacții

Un om de afaceri din Sibiu cere 3,4 milioane...

Unitatea Administrativ – Teritorială Municipiul Slatina, în calitate de beneficiar, anunță finalizarea proiectului „Realizare infrastructură pentru biciclete“

Unitatea Administrativ – Teritorială Municipiul Slatina, în calitate de beneficiar, anunță finalizarea proiectului „Realizare infrastructură pentru biciclete“