Un student de la Academia de Poliție este campionul mondial la pescuit de crap | Bihoreanul

Data:

spot_img

Un student de la Academia de Poliție este campionul mondial la pescuit de crap. De-a lungul timpului, orădeanul Alex Ovari a încercat mai multe sporturi pe care le-a abandonat: taekwon-do, tenis de masă, înot.

Dar, promite tânărul de 20 de ani, „de pescuit sportiv nu mă las!”. Ajuns pescar din întâmplare, orădeanul a devenit un profesionist al undiței, iar în urmă cu o lună, alături de coechipierii din lotul României, a câștigat medalia de aur la primul campionat mondial de pescuit crap dedicat tinerilor.

Citește și: Foști oficiali americani din armată cer președintelui Biden schimbarea politicii SUA față de Ucraina

Performanță care, spune Alex, nu se obține prin relaxare pe malul apei, ci cu efort consistent. Iar la final, își respectă „adversarii” acvatici eliberându-i.

Campionul a pescuit pentru prima dată la 4 ani

Alex Ovari a pescuit prima oară când avea 4 ani. „Colegii de muncă ai tatălui meu s-au organizat pentru o partidă de pescuit, dar tata s-a dus să facă grătare, că lui nu îi place să pescuiască. M-a luat și pe mine, pentru că mai mulți colegi și-au dus copiii”, povestește tânărul.

Un coleg de-ai tatălui i-a pus o undiță în mână, fără să bănuiască o clipă că pentru piciul Alex va fi un moment care îi va schimba viața: „Am tot scos din apă pești mici, iar de atunci nu mi s-a mai dezlipit undița de mâini”.

Citește și: Care sunt obiectivele de politică externă ale Kamalei Harris, dacă va ajunge președinta SUA

Văzându-l pasionat, părinții i-au cumpărat toate cele necesare și l-au dus pe malul Crișului Repede sau pe marginea unui lac ori de câte ori au avut ocazia.

„Tata venea cu mine, dar nu pescuia niciodată, doar mă privea sau trăgea un pui de somn”, povestește Alex. În schimb, descoperea de unul singur tehnici prin care să agațe peștii în cârlig sau le afla urmărindu-i pe pescarii mari. 

Continuarea în Bihoreanul

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: ebihoreanul.ro)

spot_imgspot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Procuroarea Felicia Popovici revine la șefia DNA Oradea | Bihoreanul

Procuroarea Felicia Popovici revine la conducerea Serviciului Teritorial Oradea...