Un tânăr din Botoșani s-a trezit dator pe viață. Ce acte a semnat | Monitorul de Botoșani

Data:

spot_img

Un tânăr din Botoșani s-a trezit dator pe viață. Ce acte a semnat. Marian Cosmin Federeciuc, care a locuit o vreme într-un centru DGASPC, a crezut promisiunile unui botoşănean.

Acum tânărul are de plătit aproximativ 128 de ani pentru a achita „taxa pentru neatenţie”. Povestea a început în 2021.

La un moment dat acesta l-a cunoscut pe Mihai Gheorghiciuc, un botoşănean, cunoscut pentru probleme cu legea, care s-a prezentat ca fiind om de afaceri.

A crezut că va deveni asociat în firmă

Sub pretextul că îl ia asociat într-una din firmele sale și, în plus, îi asigură un loc de muncă, așa-zisul om de afaceri l-a pus pe tânăr, în 2021, să semneze o serie de acte.

Bucuros, acesta a semnat tot și a primit și cei 500 de euro, pe care „generosul” afacerist i-a dat drept avans pentru viitoarele sale venituri.

Citește și: Congresul PSD și validarea candidaturii lui Marcel Ciolacu. Reacțiile liderilor politici

Din acel moment însă, Marian spune că nu l-a mai văzut pe individ, așa că, auzind că o firmă importantă din Vaslui face angajări, a venit în acest județ.

În prezent însă, la 3 ani distanță de la actele semnate în necunoștință de cauză, Marian Cosmin Federeciuc a aflat de la organele statului că pe numele său figurează datorii uriașe la ANAF, dar și multe alte țepe date unor firme.

Tânărul are o datorie de peste 1.5 milioane de lei

Tânărul spune că, după ce a semnat acele acte, pe care nici nu le-a citit, întrucât i s-a spus că sunt simple formalități pentru ca el să devină asociat la o firmă un nume atipic „Imobil Pipera 1 SRL”, a părăsit Botoșaniul.

Citește și: „Trei kilometri până la capătul lumii” a câștigat marele premiu la Festivalul de Film de la Sarajevo

A așteptat vreo câteva luni ca afaceristul care l-a făcut asociat să își respecte cuvântul, să îi dea locul de muncă promis, ca să aibă și el un venit constant.

Văzând că nu mai vine, băiatul a plecat la Vaslui, unde una din firmele din industria cărnii făcea angajări. 

Recent, spune el, fără niciun alt indiciu asupra situației, angajatorul său a primit o înștiințare de poprire a salariului lui Marian, întrucât datorează statului o sumă fabuloasă, de 1,54 milioane de lei, adică peste 300.000 euro.

Continuarea în Monitorul de Botoșani

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: pixabay.com / useche360)

spot_imgspot_img
Monitorul de Botoșani
Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related