luni, 18 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterUn tânăr fără nicio experienţă, uns ieri pe noua funcţie de manager...

Un tânăr fără nicio experienţă, uns ieri pe noua funcţie de manager public a județului Iași

Andrei Cazacu este absolvent al unei facultăţi de ştiinţe politice la o universitate privată, şi al unui master tot acolo, intitulat „Psihologie politică şi leadership”. Experienţa sa în Administraţie locală este efectiv zero. „Iaşul are nevoie de oameni proaspeţi, cu viziune”, a argumentat el numirea. Costel Alexe, cel care l-a desemnat, nu a făcut nicio declaraţie.

Tânărul Andrei Cazacu a preluat ieri funcţia de manager public al judeţului. Este primul administrator public numit la Consiliul Judeţean Iaşi, această poziţie fiind prevăzută de Codul administrativ intrat în vigoare în a doua parte a anului 2019. Codul precizează şi că instalarea în funcţie se face doar printr-o dispoziţie a preşedintelui CJ, iar contractul se încheie odată cu finalizarea mandatului celui care l-a numit. În cursul dimineţii de ieri, Cazacu ne-a declarat că va anunţa oficial ce atribuţii va avea.

Ulterior, pe pagina de internet a Consiliului Judeţean, a apărut o notă informativă care precizează că rolul său va fi „să coordoneze implementarea strategiei de dezvoltare a judeţului Iaşi. Astfel, va urmări punerea în aplicare a proiectelor de hotărâre adoptate de plenul CJ, dar şi propunerea de măsuri şi soluţii de îmbunătăţire a modului de funcţionare a aparatului administrativ”. „Iaşul are nevoie de oameni proaspeţi, cu viziune, cu energie şi determinare pentru a putea implementa într-un ritm cât mai accelerat programele locale”, a întărit el prezenţa sa la vârful CJ. Potrivit legii, în baza unui contract de management, administratorul public poate îndeplini atribuţii de coordonare a unor compartimente ale aparatului de specialitate sau a serviciilor publice de interes judeţean.

Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE