joi, iunie 24, 2021
AcasăRețeaUn tânăr umblă liber prin oraș după ce s-a întors din Spania,...

Un tânăr umblă liber prin oraș după ce s-a întors din Spania, pentru că autoritățile române au scos Spania din lista țărilor problematice « liberinteleorman.ro

În cursul zilei de astăzi s-a întors la Alexandria un tânăr de aproximativ 30 de ani. A plecat recent din Spania și a vrut să se întoarcă la familia lui din Teleorman, unde se simțea mai în siguranță, însă familia a refuzat să-l primească acasă. În consecință, tânărul a contactat autoritățile și le-a mărturisit că abia a revenit dintr-o zonă cu probleme, solicitând testarea și aplicarea măsurilor preventive necesare. Șoc! Autoritățile au verificat lista țărilor problematice și au constatat că de aproximativ două zile, Spania nu mai este considerată o țară cu risc în privința răspândirii coronavirusului. De aceea, l-au lăsat pe tânăr liber și nici nu l-au testat, de vreme ce românii care vin acum din Spania nu mai au nici măcar obligația de a se auto-izola.

Povestea este de-a dreptul stranie, din moment ce tânărul a demonstrat bună-credință, prin contactarea autorităților, iar situația Spaniei nu este, nici pe departe, una roz. Potrivit statisticilor, Spania se află pe al doilea loc, după Italia, în rândul țărilor din Europa, unde coronavirusul provoacă zilnic îmbolnăviri și decese. Astăzi, situația din Spania se prezintă în felul următor:

Dar, pentru a înțelege mai bine, gravitatea situației din Spania, în contextul eliminării de către autoritățile române a acestei țări din lista zonelor cu risc, l-am contactat pe scriitorul și jurnalistul Paul Gabor, stabilit de 20 de ani în Spania. Acesta ne-a mărturisit că nu înțelege absolut deloc de ce ar fi scos autoritățile române Spania din lista țărilor cu risc ridicat, de vreme ce acolo cifrele indică o agravare a situației, nu o stabilizare a ei.

S-au luat măsuri în toată Spania. Se închid toate prăvăliile, rămân în picioare doar farmaciile, magazinele alimentare, supermarketurile, benzinăriile și poliția, pompierii și spitalele. S-a închis și “Semana Santa” în Sevilla, cei din sud țineau cu toți dinții de sărbătoarea asta, dar au închis-o. Deci s-a terminat. Cifrele de ultimă oră sunt clare: 5753 de infectați și 134 de morți. Chiar nu îmi explic de ce ar fi scos autoritățile române Spania din lista țărilor cu risc, de vreme ce aici situația e tot mai gravă.“, a declarat Paul Gabor pentru ziarul Liber în Teleorman.

Liber în Teleormanhttps://liberinteleorman.ro/
Ziar generalist care acoperă problemele sociale, economice, politice din zona Teleormanului.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

CELE MAI CITITE