Un teren de sute de metri pătrați din zona Dâmbovița din Timișoara, ocupat ilegal, îngrădit și transformat în curte privată, a fost eliberat prin dispoziția primarului Dominic Fritz.
Cazul de pe strada Clopotului a fost sesizat de mai mulți timișoreni prin intermediul platformei stopabuz.primariatm.ro.
Cetățenii au reclamat faptul că fostul proprietar al unei clădiri de pe bulevardul Dâmbovița a ocupat ilegal un teren public cu o suprafață de 800 mp și a blocat accesul timișorenilor pe aleea care făcea legătura între bulevard și Intrarea Clopotului.
“E un caz despre care am aflat datorită implicării timișorenilor. Le mulțumesc că au încredere în platforma stopabuz pe care am lansat-o în urmă cu câteva luni și au curaj să ne sesizeze genul acesta de cazuri revoltătoare de acaparare a patrimoniului orașului. Constatăm cu fiecare nou dosar soluționat cât de extinsă a fost această caracatiță peste patrimoniul Timișoarei și vă asigur că mergem până la capăt”, a declarat primarul Dominic Fritz.
În urma verificărilor, au fost identificate mai multe construcții ridicate ilegal, fără autorizație, pe domeniul public: împrejmuire din beton, alei neautorizate, anexă cu alee din beton și extindere gard din beton. Beneficiarii construcțiilor sunt o firmă și o familie. La finalul lucrărilor de desființare a construcțiilor ilegale, pe terenul eliberat vor fi amenajate locuri de parcare sau spațiu de joacă, în funcție de necesitățile comunității.
“Pe acest teren era o alee care făcea legătura între bulevard și o stradă din cartier pe care oamenii din zonă o foloseau. Sunt deja ani buni de când unul cu nume faimos a închis zona și și-a extins curtea pe aleea orașului. Dar nu mai există oameni de neatins în acest oraș cu mine primar. Chiar dacă veți vedea în continuare atacuri prin ricoșeu la mine, pe teme aparent diferite. Nu mă impresionează”, a transmis primarul Timișoarei.
În urma măsurilor administrative dispuse de primarul Dominic Fritz, prin care au fost recuperate mai multe imobile, cetățenii s-au implicat activ, prin transmiterea de sesizări. Ca răspuns la această mobilizare, Primăria Timișoara a lansat platforma dedicată: stopabuz.primariatm.ro. Mesajele sunt preluate la Cabinetul Primarului și distribuite pentru analiză și pentru soluționare către serviciile municipalității.
Datele de identificare ale persoanelor care transmit sesizări prin intermediul platformei rămân confidențiale. Pentru situațiile în care municipalitatea nu are pârghiile legale, cazurile sunt direcționate spre instituțiile competente.
Citește și: O fostă judecătoare de instanță supremă a intrat în politică de dragul lui Terheș
Urmăriți PressHUB și pe Google News!
(Sursa fotografiilor: Primăria Timișoara)