Una dintre cele mai frumoase biblioteci din lume, închisă în luna turismului | Ziarul de Iași

Data:

spot_img

Una dintre cele mai frumoase biblioteci din lume, închisă în luna turismului. Biblioteca Universității Tehnice ,,Gheorghe Asachi” din Copou, unul dintre cele mai frumoase obiective turistice ale Iașului, nu se poate vizita luna aceasta.

Asta pentru că personalul Bibliotecii este în concediu de odihnă. Este vorba de fapt de personalul tuturor filialelor Bibliotecii TUIASI, inclusiv Sala de Lectură – Imobil „A”.

Aceasta se întâmplă însă taman în luna în care Iașul este cel mai asaltat de vizitatori: august, luna concediilor.

Citește și: „La început ești agent străin, apoi organizație indezirabilă, apoi susținător al grupărilor extremiste. Apoi pușcăriaș.” Interviu cu un disident rus

O ieșeancă stabilită în America, care recent a ajuns la monumentul arhitectural, s-a declarat surprinsă de faptul că era închis.

Biblioteca nu se află în circuitul muzeal

„Dacă europenii au o pietricică și o crenguță cu ceva istorie, îți fac un complex muzeal; noi avem (la Iași) una dintre cele mai frumoase biblioteci din lume, dar nu se poate vizita. Turismul românesc. The end”, a scris Violeta Vasiliniuc Streidel pe rețeaua de socializare Facebook.

Citește și: Cutremurul de pe burse, avertisment sau panică nejustificată? Ce prevăd analiștii

De altfel, întrucât monumentul nu se află în circuitul muzeal, și în restul anului, programul de funcționare este destul de limitat aici (de luni până vineri, între orele 8-15), fiind deserviți doar studenții, cadrele didactice, personalul și partenerii Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI), asigurând condiții de studiu utilizatorilor, precum și desfășurarea unor activități cu caracter cultural-educativ.

În weekend e închis

Și pe Google recenziile obiectivului nu sunt deloc măgulitoare.

  • „Considerată una dintre cele mai frumoase biblioteci din lume, instituția nu poate fi vizitată, chiar dacă am făcut cerere, ea nefiind acceptată. Dezamagitor”, scrie o altă turistă.
  • La rândul său, un vizitator scrie tot aici: „Am călătorit cu familia 800 km special pentru acest obiectiv arhitectural, dintr-o listă a clădirilor din Iași, ca să constat că în weekend este închis!!! Nicăieri în lume nu se întâmpă ca cea mai frumoasă bibliotecă de pe pământ să fie închisă în zilele în care de fapt ai timp să vizitezi. Iată că la noi se poate. Ca la noi, la nimeni!”.

Continuarea în Ziarul de Iași

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: ziaruldeiasi.ro)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Procuroarea Felicia Popovici revine la șefia DNA Oradea | Bihoreanul

Procuroarea Felicia Popovici revine la conducerea Serviciului Teritorial Oradea...

Prestația la masterat a lui George Simion, ”care nu venea la cursuri” | Ziarul de Iași

„Era în medie, nici strălucitor, nici rău, prins de...