Una spune și alta face. Primăria Timișoara cere bani prin programul „Anghel Saligny”

Data:

Programul „Anghel Saligny” a determinat destrămarea coaliției de guvernare, fiind criticat inclusiv de către conducerea useristă a Primăriei Timișoara. Totuși, acum cei din fruntea instituției timișorene vor bani de la Guvern, prin acest program, pentru finanțarea a două pasarele pietonale peste Bega. 

Cei din conducerea Primăriei Timișoara una spun și alta fac. Vă reamintim că din cauza programului „Anghel Saligny” s-a destrămat coaliția de guvernare. Inclusiv Dominic Fritz, primarul userist al Primăriei Timișoara, a criticat acest program, despre care a spus că „în forma actuală, ar fi doar un cadou pentru baronii PNL”.

Iată că acum acest program este bun pentru Primăria Timișoara, care a pregătit două proiecte în speranța că va obține bani de la Guvern, prin „Anghel Saligny”, pentru implementarea lor. Este vorba de construirea unei noi pasarele pietonale peste Bega, intitulată „Tunelul luminii”, în zona Universității de Vest din Timișoara, și de reabilitarea pasarelei pietonale Gelu, tot peste Bega.

Astfel, în următorul plen al Consiliului Local Timișoara se vor supune votului două proiecte de hotărâre privind aprobarea cererii de finanțare și a devizului general estimativ pentru obiectivele de investiții amintite. Potrivit documentației postate pe site-ul Primăriei Timișoara, „Tunelul luminii” ar costa aproximativ 4,8 milioane de lei, iar reabilitarea pasarelei Gelu – 12,6 milioane de lei.

Consilierul local PNL Dan Diaconu, fost viceprimar al Timișoarei, i-a criticat pe cei din conducerea instituției pentru că vor bani prin Programul „Anghel Salighy” pentru realizarea celor două investiții.

Cu proiecte din administrația anterioară, cerem totuși bani în cadrul „celui mai mare program de furt din istoria Romaniei”, după cum ne spunea colegul colegilor noștri – domnul Năsui. Proiecte noi? Evident, nu. Două pasarele pietonale peste Bega proiectate în 2019-2020 – Pasarela de la Universitatea de Vest și cea de pe Crizantemelor – Gelu. De altfel nu ar putea exista proiecte noi, din moment ce onor administrația actuală nu a schițat un an de zile nici măcar un gest pentru a scoate la licitație măcar un proiect, cât de mic. Ce deranjează însă e discursul cu accente disonant cognitive. E programul “furtului național” și am dat jos un guvern pentru asta, dar banii programului sunt buni, iar în paralel avem o “grea moștenire”, dezastruoasă, dar când e să cerem bani pentru proiecte o facem tot pe cele moștenite, că altele nu avem”, a afirmat Dan Diaconu, citat de EXPRESS DE BANAT.

spot_imgspot_img
Express de Banat
Express de Banathttps://expressdebanat.ro/
Cotidianul online Express de Banat ce a apărut pe piața media la 15 noiembrie 2011, redă în timp real ceea ce se petrece în județul Caraș-Severin și Timiș, dar prezintă și povești de viață, performanțe sportive sau subiecte controversate, care stârnesc reacții numeroase din partea cititorilor. Express de Banat se adresează totodată mediului de afaceri, fiind aduse în atenția publicului business-uri de succes sau oportunități de afaceri. Într-o eră a internetului, promovarea produselor și serviciilor dumneavoastră pe site-ul Express de Banat înseamnă garantarea unor clienți noi și menținerea companiei în prim plan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Acte necesare pentru pașaport în 2024

Acte necesare pentru pașaport în 2024. În cazul adulților,...

Inspector șef adjunct al ITM Bihor, trimis în judecată pentru luare de mită | Crișana

Inspector șef adjunct al ITM Bihor, trimis în judecată...

Flagelul care afectează milioane de vieți | The Epoch Times-Romania

Flagelul care afectează milioane de vieți a fost discutat...

Expoziția-muzeu Triaj: educație prin cultură | Puterea a cincea

Expoziția-muzeu Triaj: educație prin cultură, reprezintă o versiune reinterpretată a...